SUV-Crossover: Nissan Qashqai

Στα μικρομεσαία SUV-Crossover πρωταγωνιστικό ρόλο σε πωλήσεις έχει για συνεχόμενα έτη το πολύ δημοφιλές Qashqai, το οποίο «δημιούργησε» την εν λόγω κατηγορία. Μέχρι πριν την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης η μοναδική ουσιαστικά επιλογή αφορούσε στην έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης των 1.6 λίτρων, που προσφέρεται σε ελκυστικές τιμές. Ωστόσο το λανσάρισμα του νέου diesel 1.6 dCi ανατρέπει τα δεδομένα στο Qashqai, αφού προσφέρει τη δύναμη που του έλλειπε με χαμηλότερη μάλιστα κατανάλωση. Πιο αναλυτικά το εν λόγω μοτέρ πετρελαίου με απόδοση 130 ίππων, ροπή 320 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. και το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων «μεταμορφώνουν» το SUV της Nissan. To τράβηγμα του κινητήρα ενθουσιάζει από τις χαμηλές έως τις υψηλές στροφές, ο θόρυβος που παράγει δεν ενοχλεί και η κατανάλωση είναι αντίστοιχη με κινητήρες βενζίνης 1.000 κ.εκ.

Το Qashqai παρά το ψηλό του αμάξωμα και τις αναρτήσεις με τις αυξημένες διαδρομές δε διαφέρει στο δρόμο από ένα «τυπικό» μικρομεσαίο χάτσμπακ, ενώ λόγω της πιο ψηλής θέσης οδήγησης προσφέρει καλύτερη ορατότητα, ασφάλεια και άνεση στον οδηγό του. Ο τελευταίος μπορεί να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια σε κάθε διαδρομή (ειδικά με τον 1.6 dCi κινητήρα) καθώς η σωστή –για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου- ρύθμιση των ανεξάρτητων σε όλους τους τροχούς αναρτήσεων επιτυγχάνει ένα καλό συνδυασμό άνεσης και σταθερότητα. Το σύστημα διεύθυνσης από την πλευρά του παρουσιάζει καλή ακρίβεια αλλά είναι σχετικά ελαφρύ στους γρήγορους ρυθμούς.

Περνώντας στο σύγχρονης αισθητικής εσωτερικό του Qashqai, τις πρώτες εντυπώσεις κερδίσει το ποιοτικό παχύ μαλακό πλαστικό που καλύπτει ολόκληρο το ταμπλό μέχρι την κεντρική κονσόλα. Προσεγμένη είναι η συναρμογή και το φινίρισμα, ενώ ο οδηγός κάθεται  βολικά και δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία. Όσον αφορά στους χώρους μια τετραμελής οικογένεια θα μετακινηθεί δίχως παραχωρήσεις, ωστόσο το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων δεν ξεπερνά το μέσο όρο του ανταγωνισμού αλλά και το 5θυρων μικρομεσαίων.

Κινητήρες-τιμές: 1.6 117 PS από: 19.960€, 2.0 4×4 140 PS από: 26.390€, 1.5 dCi 110 PS από: 21.860€, 1.6 dCi 130 PS από: 24.330€, 1.6 dCi 130 PS 4×4 από: 26.260€, 2.0D 4×4: 41.890€

‘Aλλες εκδόσεις: Qashqai+2 (7θεσιο) από: 22.370€

Προτεινόμενη έκδοση: Με τον αρχικό κινητήρα των 1.6 λίτρων το Qashqai κοστίζει από 17.410 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης των 2.250 ευρώ) και σίγουρα αποτελεί μια πολύ δελεαστική πρόταση. Το 1.6 dCi κοστίζει αισθητά ακριβότερα (από 22.850 ευρώ με την έκπτωση των 1.850 ευρώ), ωστόσο αξίζει τα παραπάνω χρήματα αφού το εν λόγω μοτέρ ταιριάζει εξαιρετικά ιδανικά στο αυτοκίνητο.

Προωθητικές ενέργειες: Ειδική προσφορά από 1.850€ έως 2.750€ και δώρο το όφελος της απόσυρσης από 1.420 έως 2.800 ευρώ.

Συνέντευξη με τον κ. Θάνο Μπάφα, Διευθυντή Marketing της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε:

autogreeknews.gr: Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην κορυφή της κατηγορίας του το Nissan Qashqai και ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα;

Θ.Μ.: «To Nissan QASHQAI, ένα αυτοκίνητο ορόσημο καθώς εγκαινίασε την κατηγορία των compact crossover σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κατέγραψε και καταγράφει μια άκρως επιτυχημένη πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ειδικά στη περίοδο που διανύουμε, όπου το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού προς στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αυξάνεται με έντονους ρυθμούς, η Nissan συμπληρώνει ιδανικά την οικογένεια των QASHQAI με την εισαγωγή σε αυτήν ενός νέου υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα 1.600 κ.εκ. 130 ίππων και 320 Nm ροπής, o οποίος επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις και πολύ χαμηλή κατανάλωση (4,5 λτ./100 χλμ.).

‘Aλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν πρέπει να λησμονούμε, είναι η δυνατότητα του QASHQAI να εισέρχεται ελεύθερα στον Πράσινο Δακτύλιο, για μια πλειάδα εκδόσεών του. Επίσης το Nissan QASHQAI είναι άκρως γενναιόδωρο προς τους επιβάτες του με υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Ένα εκ των πολλών πλεονεκτημάτων αυτή τη στιγμή για το QASHQAI, αποτελεί και η τιμή του, καθώς τολμούμε να αναφέρουμε πως είναι η χαμηλότερη  από ποτέ! Ενδεικτικά η αρχική έκδοση του βενζινοκίνητου QASHQAI των 1.6 λίτρων κοστίζει μόνο 16.290 €, όπου σε αυτή την τιμή περιλαμβάνεται τόσο η έκπτωση της Nissan, όσο και το όφελος της απόσυρσης που και αυτό το παρέχουμε ως δώρο!

Επιπλέον, την προσφορά μας για το Nissan QASHQAI, συμπληρώνει το επαναστατικό  προαιρετικό πρόγραμμα επέκτασης της πλήρους εργοστασιακής εγγύησης στα 6 έτη, γεγονός που προσδίδει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα σε εκείνους που θα αποφασίσουν να αγοράσουν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο». 

Get it on Google Play Download on the App Store