Πως λειτουργεί η τετρακίνηση xDrive της BMW (+video)

Τα μοντέλα της BMW είναι συνώνυμα της πίσω κίνησης και της υψηλής οδηγικής απόλαυσης που προσφέρουν. Παράλληλα, εδώ και 30 περίπου χρόνια η BMW διαθέτει και τετρακίνητα μοντέλα, ενώ το ένα στα τρία αυτοκίνητα BMW που πωλούνται σε όλο τον κόσμο εφοδιάζεται τώρα με το σύστημα BMW xDrive all-wheel-drive.


Η τρέχουσα γενιά αυτού του συστήματος ελέγχεται από το Integrated Chassis Management (ICM), που διασφαλίζει ότι το xDrive ανταποκρίνεται πάντα κατάλληλα με τον καλύτερο τρόπο, το νωρίτερο δυνατόν, με βάση την αξιόπιστη ανίχνευση και παρακολούθηση της τρέχουσας οδηγικής κατάστασης. Οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνονται είτε αποκλειστικά από το BMW xDrive, ή από το xDrive σε συνδυασμό με τα Dynamic Stability Control (DSC) ή Dynamic Performance Control (DPC). Ο άμεσος και ακριβής έλεγχος της κατανομής κινητήριας ισχύος διασφαλίζει τα συνήθη χαρακτηριστικά συμπεριφοράς BMW ακόμα και σε ένα ακραίο, δυναμικό στρίψιμο.

Διαβάστε ακόμα: Σε άλλο επίπεδο το εσωτερικό των BMW

Το σύστημα all-wheel-drive είναι σεταρισμένο ώστε να συμβαδίζει με την κλασική φιλοσοφία πίσω κίνησης της BMW. Αυτό σημαίνει ότι στα all-wheel-drive μοντέλα, το μεγαλύτερο ποσοστό της κινητήριας ισχύος αποστέλλεται στους πίσω τροχούς, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης. Για βέλτιστη είσοδο στις στροφές και υψηλή ευστάθεια, η τελευταία γενιά του συστήματος BMW xDrive αρχίζει να αυξάνει την ποσότητα ισχύος που στέλνει στους πίσω τροχούς μόλις το όχημα εισέρχεται σε μία στροφή, αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση που είναι και συνώνυμη της BMW.

Δείτε πως λειτουργεί το xDrive της BMW στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store