Επετειακή Lotus Elise 250 Special Edition βάρους 899 κιλών!

Η Lotus γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση των κεντρικών της εγκαταστάσεων στο Χέθελ της Μ. Βρετανίας, με τη νέα Elise 250 Special Edition. Βασισμένη στην Elise Cup 250 που λανσαρίστηκε στις αρχές του 2016, η νέα ειδική αυτή έκδοση διαθέτει ακόμα χαμηλότερο βάρος στα μόλις 899 κιλά, χάρη στην ακόμα πιο εκτεταμένη χρήση ελαφριών υλικών, όπως ανθρακόνημα και αλουμίνιο. Από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένο το σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, η πίσω αεροτομή και τμήματα του αμαξώματος.

Την κίνησή της αναλαμβάνει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.8 λτ. (προερχόμενος από την Toyota), με απόδοση 246 ίππων στις 7.200 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής μεταξύ 3.500 και 5.500 σ.α.λ. Οι επιδόσεις με τα μόλις 3,65 κιλά/ίππο είναι ταχύτατες, αφού σε συνδυασμό και με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 248 χλμ./ώρα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 50 αντίτυπα της Elise 250 Special Edition, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι χειροποίητες, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα θα είναι το μεταλλικό μπλε, κόκκινο, κίτρινο και λευκό, συνδυασμένα με ασημί σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, ή προαιρετικά με μαύρες. Επίσης, προσφέρεται και οροφή hardtop από ανθρακόνημα.

Στο μινιμάλ και εστιασμένο στον οδηγό εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα από ανθρακόνημα με επενδύσεις δέρματος σε μπλε, γκρι, ή μαύρο και γκρι με ραφές σε αντίθετη απόχρωση.

Η Elise 250 Special Edition διαθέτει το στήσιμο της Elise Cup 250 και περιλαμβάνει σπορ αμορτισέρ Bilstein, αμορτισέρ Eibach, εμπρός φρένα της AP Racing με διπλά έμβολα και πίσω φρένα της Brembo με κόκκινες δαγκάνες, καθώς και ειδικά προγραμματισμένο ABS για χρήση πίστας.

Όσο για την τιμή της ειδικής αυτής έκδοσης της Elise, στη Γερμανία ξεκινά από τις 64.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store