H αμερικάνικη Tesla εξαγοράζει γερμανική εταιρεία

Η αμερικάνικη εταιρεία Tesla, πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, εξαγόρασε τη γερμανική εταιρεία Grohmann Engineering η οποία εξειδικεύεται στις τεχνολογίες αυτοματοποιημένης παραγωγής, κάνοντας έτσι το πρώτο της βήμα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η Tesla έχει κάνει ήδη γνωστό πως ψάχνει για μέρος στο οποίο θα στεγάσει τη γραμμή παραγωγής της επί ευρωπαϊκού εδάφους, χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει σε κάποιο σημείο.

Παρόλα αυτά η επέκτασή της και η διεύρυνση των οριζόντων τη πέραν της Αμερικής ξεκίνησε με την εξαγορά της γερμανικής Grohmann Engineering.

Διαβάστε ακόμης: Προ των πυλών το νέο Alpine από τη Renault

Μία κίνηση που θα τη βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη της γραμμής παραγωγής της, καθώς οι Γερμανοί της Grohmann ειδικεύονται σε αυτοματισμούς και σε κατασκευαστικά ρομπότ.

Σκοπός της Tesla φυσικά είναι να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες οι οποίες θα υιοθετηθούν από όλες τις γραμμές παραγωγής. Η αρχή θα γίνει από το εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια.

Ενδεικτικό των προθέσεων των Γερμανών είναι το ότι έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζουν πως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τους δεν θα κατασκευάζονται αυτοκίνητα για λογαριασμό της Tesla.

Εξάλλου όπως προείπαμε η Tesla ψάχνει ήδη για χώρα στην οποία θα εγκαταστήσει τη νέα της γραμμή παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store