Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Διπλό χτύπημα θα δεχτούν οι καταναλωτές στο αμέσως ερχόμενο διάστημα, καθώς θα αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων λόγω αύξησης του ειδικού φόρου από την 1η Ιανουαρίου, αλλά και λόγω αύξησης της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου, έπειτα από την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Τελικά, η συμφωνία του Οργανισμού Εξαγωγής Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια δολάρια είναι γεγονός και έρχεται να αποτελέσει ακόμη ένα πλήγμα στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.

Δείτε επίσης: Τα ημιθωρακισμένα Toyota της ΕΛ. ΑΣ.

Και αυτό γιατί μετά την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα που έχει αποφασιστεί και είναι πλέον θέμα χρόνου να ισχύσει (από τη αρχή του 2017), η μείωση της ημερήσιας παραγωγής έρχεται να φέρει αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων και μάλιστα άμεσα.

Συγκεκριμένα η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου (μπρεντ) έχει ξεπεράσει ήδη τα 54 δολάρια το βαρέλι, όταν πριν λίγες ημέρες ήταν περίπου στα 45 δολάρια.

Θυμίζουμε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο diesel κίνησης θα αυξηθεί από τα 330 στα 410 ευρώ ανά 1000 λίτρα ενώ στην βενζίνη από 670 στα 700 ευρώ, επίσης ανά 1000 λίτρα.

Διαβάστε ακόμη: Έσπασε κάθε ρεκόρ η τιμή της τελευταίας LaFerrari

Αν σε αυτό σκεφτούμε πως ο ΦΠΑ επιβάλλεται στην τελική τιμή του καυσίμου, δηλαδή, μετά την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης και προσθέσουμε και την αύξηση της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου, τότε πολύ σύντομα η βενζίνη θα είναι κάπου στα 1,55 ευρώ/λίτρο και το diesel κίνησης στα 1,3 ευρώ/λίτρο.

Τιμές οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν αν ο ΟΠΕΚ δεν σταθεροποιήσει την ημερήσια παραγωγή στα σημερινά δεδομένα και αποφασίσει περαιτέρω μείωσή της…

Get it on Google Play Download on the App Store