Υπέγραψε το τέλος των ντίζελ ο Καμίνης

Σε άλλο επίπεδο πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος σε ομιλία που παραχώρησε στη Συνόδο των Δημάρχων του C40 έθεσε ως στόχο την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο της Αθήνας, ενώ υπέργραψε και το τέλος των ντίζελ έως το 2025.

Στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης των Δημάρχων των πόλεων-μελών του C40, που απαρτίζεται από 80 πόλεις σε όλο τον κόσμο οι οποίες ενωμένες θέλουν να βελτιώσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τα έβαλε ανοικτά με την πετρελαιοκίνηση αλλά και την αυτοκίνηση γενικότερα, λέγοντας πως «στόχος μας είναι να μην υπάρχουν αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας».

Στη διάσκεψη, που έλαβε χώρα στην Πόλη του Μεξικό, η Αθήνα ήταν μία από τις τέσσερις πόλεις που υπέγραψαν τη Συνθήκη για πλήρη απαγόρευση της χρήσης ντίζελ στους δρόμους τους ως το 2025. (Παρίσι, Πόλη του Μεξικό και Μαδρίτη ήταν οι άλλες τρεις). Και όταν λέμε πλήρη απαγόρευση εννοούμε και σε επαγγελματικά οχήματα αλλά και σε λεωφορεία, ταξί κλπ.

Διαβάστε ακόμη: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης. Δείτε πόσο θα κοστίζει το λίτρο από τις αρχές του 2017

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως «στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να απομακρύνουμε όλα τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας. Καλώ όλους τους φορείς και τις εθνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους και να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε».

Μάλιστα τόνισε πως θα εφαρμόσουν την απαγόρευση, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και συμπλήρωσε λέγοντας οτι θα δώσουν κίνητρα για τη χρήση εναλλακτικών οχημάτων και θα προωθήσουν το περπάτημα και την ποδηλασία.

Μένει να δούμε αν τελικά θα γίνουν πράξη όλα όσα ο ίδιος και οι έτεροι δήμαρχοι υπόσχονται. 

Get it on Google Play Download on the App Store