Toyota Corolla: Το παγκόσμιο φαινόμενο σε αριθμούς (+vid)

Η Toyota είναι η εταιρεία που έχει στην γκάμα της το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, σε όλο τον κόσμο. Και αυτό δεν είναι άλλο από την Corolla η οποία φέτος έκλεισε τα 50 χρόνια ζωής. Ας δούμε μέσα από αριθμούς τι έχει καταφέρει το ιαπωνικό μοντέλο.

Η Toyota Corolla είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, το οποίο διατίθεται με διάφορες παραλλαγές από ήπειρο σε ήπειρο, ενώ η εμπορική της καριέρα ξεκίνησε το 1966 και μέσα σε μισό αιώνα κατάφερε να γίνει το παγκόσμιο best seller της αυτοκίνησης καθώς έχει πουλήσει περισσότερα από 44.100.000 μονάδες. Ας δούμε όμως σε αριθμούς πως παρουσιάζει η ιαπωνική μάρκα το αυτοκίνητό της, το οποίο γνωρίζουμε φυσικά και στη χώρα μας πολύ καλά.

Δείτε επίσης: Τα ημιθωρακισμένα Toyota Land Cruiser της ΕΛ. ΑΣ. (+video)

Σε ηλικία 50 ετών λοιπόν, η Toyota Corolla είναι φυσικά το δημοφιλέστερο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, καθώς είναι το ένα από τα πέντε αυτοκίνητα που πουλάει και φέρουν το σήμα της, ενώ ενδιαφέρον έχει το στατιστικό που δίνει η εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο αν μπορούσαμε να ενώσουμε όλες τις Corolla μαζί, τη μία πίσω από την άλλη, τότε θα δημιουργούνταν μία πενταπλή ζώνη από Corolla γύρω από τη Γη.

Μάλιστα η ίδια η Toyota λέει πως μία Corolla πωλείται κάθε 15 δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο, ενώ δημοφιλέστερη αγορά είναι αυτή της Β. Αμερικής. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, εκεί η Corolla έχει πουλήσει 26 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής από τα συνολικά 44 εκατομμύρια.

Δείτε παρακάτω το video που ετοίμασε η Toyota για το νούμερο ένα αυτοκίνητό της.

Get it on Google Play Download on the App Store