Mercedes S 63 AMG Coupe είναι ισχυρότερη από LaFerrari!

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, εκτός από τα νέα μοντέλα που παρουσιάζουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, υπάρχουν και πολλοί βελτιωτές με άκρως εντυπωσιακές προτάσεις. Μία από αυτές είναι και η MercedesS 63 AMG, η οποία έχει αναβαθμιστεί από την εταιρεία Mansory. Ο V8 5.5 λίτρων κινητήρας εργοστασιακής ισχύος 585 ίππων και 900 Nm ροπής αποδίδει μετά τη βελτίωση 985 ίππους και 1.400 Nmροπής στις 1.500-1.600 σ.α.λ. (ηλεκτρονικά περιορισμένη!), επιταχύνοντας το πολυτελές μεγάλο κουπέ στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 300 χλμ./ώρα. Ενδεικτικά, η Ferrari LaFerrari αποδίδει συνδυαστικά 963 ίππους.

Οι αλλαγές που φέρει ο κινητήρας για να φτάσει την απίστευτη αυτή απόδοση είναι πάρα πολλές, αφού εφοδιάζεται με νέες μπιέλες, στροφαλοφόρο άξονα, κουζινέτα, υπερσυμπιεστή, πολλαπλή, εξάτμιση, καθώς και διάφορα ακόμα μέρη.

Παράλληλα έχουν γίνει και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Ανασχεδιασμένο είναι το εμπρός άκρο, έχει τοποθετηθεί νέο ελαφρύτερο καπό και εμπρός φτερά από ανθρακόνημα, προσθήκες στα πίσω φτερά και στα μαρσπιέ, αεροτομή και καλύμματα καθρεπτών από ανθρακόνημα, 22 ιντσών ζάντες με ελαστικά 255/30 εμπρός και 295/25 πίσω κ.α. Στον θάλαμο των επιβατών κάθε επιφάνεια είναι ντυμένη με χειροποίητο δέρμα, ενώ υπάρχουν επενδύσεις από ανθρακόνημα, ξύλο αλουμίνιο  και άλλα αποκλειστικά υλικά.


Get it on Google Play Download on the App Store