Νέα Lincoln Continental είναι η Αμερικάνικη Mercedes S-Class

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Lincoln (να υπενθυμίσουμε ότι ανήκει στον όμιλο Ford), παρουσιάζει το νέο πολυτελές πρωτότυπο μοντέλο της Continental. Το πληθωρικών διαστάσεων αμάξωμά της με την κομψή αλλά και επιβλητική ταυτόχρονα εικόνα διαθέτει αρκετά ξεχωριστά γνωρίσματα. Μερικά από αυτά είναι η εμπρός ευμεγέθης νίκελ μάσκα με τις κυψέλες σχήματος αντίστοιχου με το σήμα της εταιρείας, όπως συμβαίνει και με τους 5 Laser προβολείς που ενσωματώνονται σε κάθε φωτιστικό σώμα. Στο πλάι κυριαρχούν τα νεύρα, οι χειρολαβές αφής και οι μεγάλες ζάντες των 21 ιντσών, ενώ πίσω τα μακρόστενα φώτα και οι τονισμένοι ώμοι θυμίζουν κάτι μεταξύ… Jaguar και Volvo, που ανήκαν παλαιότερα στον όμιλο Ford.

Στο υπερπολυτελές εσωτερικό όλες οι επιφάνειες καλύπτονται με δέρμα, ενώ το χρώμιο έχει χρησιμοποιηθεί σε αφθονία και μάλλον δείχνει υπερβολικό έως και κιτς, για τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όχι όμως για τα Αμερικάνικα. Επιπλέον, τα -πατενταρισμένα από την Lincoln- καθίσματα διαθέτουν 30 ρυθμίσεις (!), o LED φωτισμός διαθέτει χρυσαφί απόχρωση και οι πίσω φιλοξενούμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλες τις VIP ανέσεις.

Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό της Lincoln Continental Concept φιλοξενείται ένας V6 3.0 λτ. EcoBoost κινητήρας, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνονται περισσότερες πληροφορίες. Επιπλέον, το υπερπολυτελές σεντάν εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, όπως αναγνώρισης πεζού, κάμερα 360 μοιρών, σύστημα πρόληψης σύγκρουσης, οθόνη αφής κ.λπ.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store