Νέο Opel Astra και με 1.000άρη κινητήρα τον Σεπτέμβριο

Το υπάρχον τέταρτης γενιάς Opel Astra το οποίο παρουσιάστηκε το 2009 και ανανεώθηκε το 2012, πρόκειται μέσα στους επόμενους μήνες να αντικατασταθεί από το νέο μοντέλο. Πολύ πιθανό είναι να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ το λανσάρισμά του να ξεκινήσει στις αρχές του 2016. Εδώ και καιρό η Opel πραγματοποιεί δοκιμές του νέου Astra με καμουφλάζ στο αμάξωμα, με βάση το οποίο ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Remco M δημιούργησε το ψηφιακά επεξεργασμένο πέμπτης γενιάς Astra.

Αυτό αναμένεται να ακολουθήσει την σπορτίφ σιλουέτα του υπάρχοντος μοντέλου αλλά με πιο αιχμηρή και δυναμική σχεδίαση. Η γκάμα των αμαξωμάτων δεν αναμένεται να αλλάξει και έτσι εκτός από το πιο δημοφιλές 5θυρο θα υπάρξουν σεντάν, στέισον βάγκον και το 3θυρο GTC.

Αλλαγές αναμένονται και στους κινητήρες, αφού θα περιλαμβάνεται και ο νέος 3κύλινδρος 1.000άρης turbo απόδοσης 90 και 115 ίππων, ο οποίος εφοδιάζει το Adam και το Corsa. Η υπόλοιπη γκάμα των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου είναι ούτως ή άλλως ανανεωμένη, με κυρίαρχο τον ντίζελ Astra 1.6 CDTi ισχύος 110 και 136 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store