Γνωρίζετε ότι το VW Golf κοστίζει στην Σιγκαπούρη από 92.000 ευρώ;

Νομίζετε ότι μόνο στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί και υπερβολικοί φόροι στα αυτοκίνητα και ειδικά στα πολυτελείας, αυξάνοντας κατακόρυφα την τιμή τους; Τι να πουν τότε οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης που βλέπουν καινούργιο αυτοκίνητο με το σταγονόμετρο και σε τιμές δυσθεώρητες; Σίγουρα ακούγεται απίστευτο, όμως για παράδειγμα το VW Golf κοστίζει από 92.000 ευρώ, το Corolla είναι «φθηνότερο» στις 81.000 ευρώ, το Nissan Qashqai κοστίζει από 90.000 ευρώ, ένα πολυτελές μεσαίο όπως το Audi A4 στοιχίζει από 120.000 ευρώ, ενώ μια Mercedes E-Class κοστίζει από 180.000 ευρώ! Όσο για ένα σπορ αυτοκίνητο όπως η Porsche 911 Turbo ξεκινάει από… 490.000 ευρώ!

Εκτός από τις υπερβολικές τιμές, η απόκτηση αυτοκινήτου στην Σιγκαπούρη έχει ένα ακόμα μεγάλο εμπόδιο. Η διαδικασία της έκδοσης άδειας, είναι περίπου ισοδύναμη με των εμπορικών αδειών. Η πολιτεία εκδίδει περιορισμένο αριθμό αδειών, διάρκειας δέκα χρόνων και όποιος θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο πρέπει πρώτα να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για την απόκτησή της!

Οι τιμές των αυτοκινήτων στην Σιγκαπούρη είναι τόσο υψηλές, όχι γιατί είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα, αλλά λόγω των υπέρογκων φόρων. Ο πιο υψηλός είναι αυτός της πρώτης ταξινόμησης (ανεξάρτητα αν είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο) και ο ιδιοκτήτης καταβάλει ειδικό τέλος, το οποίο ανέρχεται σε 150% της λιανικής τιμής του αυτοκινήτου. Όλα αυτά γίνονται για να αποτρέψουν τους κατοίκους να αγοράζουν αυτοκίνητα, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους.

Get it on Google Play Download on the App Store