Skoda Superb GreenLine 1.6 TDI 120hp με αυτονομία 1.780 χλμ.!

Η νέα Skoda Superb στην “πράσινη” έκδοσή της GreenLine 1.6 TDI 120 hp υπόσχεται πολύ χαμηλή κατανάλωση, μεγάλη αυτονομία και περιορισμένες εκπομπές CO2 (95 γρ./χλμ.). Με μεικτή κατανάλωση 3,7 λτ. και το ρεζερβουάρ των 66 λίτρων, η θεωρητική της αυτονομία ξεπερνά τα 1.780 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα, απόσταση που ισοδυναμεί με διαδρομή Αθήνα – Διδυμότειχο μετ’επιστροφής (1.774 χλμ.).

Ο 1.6 TDI κινητήρας συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο μακρύτερης κλιμάκωσης, με σύστημα start-stop, ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση και ειδικό καταλύτη SCR (Selective Catalytic Reduction) μαζί με τον καταλυτικό μετατροπέα και το φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF). Επιπλέον, η Superb GreenLine 1.6 TDI 120 hp εφοδιάζεται με αεροτομή στο τελείωμα της οροφής (στην στέισον βάγκον) ή του καπό (στη σεντάν) και η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 15 χιλιοστά.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής που έχει επιτευχθεί είναι πολύ χαμηλός (0.263 στη σεντάν και 0.275 στην Combi). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης με ζάντες 16 ιντσών ή προαιρετικά με 17άρες. Τέλος η Superb GreenLine διακρίνεται εξωτερικά από το λογότυπο GreenLine που βρίσκεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Στην χώρα μας η νέα Superb θα λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store