Hyundai i30 N 2.0 Turbo 260 PS στον 24h αγώνα του Nürburgring

Η Hyundai θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Μαΐου με τρία μοντέλα, υπό τη νέα σπορ υπο-μπράντα «N». Μεταξύ αυτών θα αγωνιστούν δύο μοντέλα που βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής, το i30 1.6 Turbo και ένα Veloster, καθώς και ένα i30 2.0 Turbo που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Πιο πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το επερχόμενο «GTi» της Hyundai, το i30 2.0 Turbo, στο οποίο το 40% των μερών του είναι νέα. Μερικά από αυτά είναι ο νέος κινητήρας του, καθώς και οι τροποποιημένες αναρτήσεις, αμορτισέρ και μετάδοση, σε συνδυασμό με αναβαθμίσεις και σε άλλα τμήματα, όπως είναι οι τροχοί, το τιμόνι, τα φαρδύτερα φτερά και τα συστήματα ασφαλείας που είναι υποχρεωτικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το νέο κινητήρα δεν αναφέρει η Hyundai, ωστόσο στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα (βλ. παρακάτω) από τις δοκιμές εξέλιξης του 2.0 λτ. Turbo κινητήρα, φαίνεται ότι η απόδοση του ξεπερνά τους 260 ίππους και τα 308 Nm ροπής. Στόχος της Hyundai είναι μέσω των σπορ μοντέλων «N» να ανταγωνιστεί το VW Golf GTI, το SEAT Leon Cupra, το Renault Megane R.S. κ.α.

Τα αυτοκίνητα που θα αγωνιστούν στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring θα ολοκληρώσουν περίπου 150 γύρους στην πίστα των 25,4 χλμ. σε οριακούς ρυθμούς οδήγησης.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store