Η Toyota επιστρέφει με το πολεμικό Yaris στο WRC

Το Ελσίνκι της Φινλανδίας διάλεξε η Toyota και η Gazoo Racing για να παρουσιάσουν την αγωνιστική τους ομάδα, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή της ιαπωνικής μάρκας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μετά από 18 χρόνια απουσίας.

Και πώς να μην διαλέξει τη Φινλανδία η Toyota, αφού και οι τρεις οδηγοί της είναι από εκεί. Και συγκεκριμένα πρόκειται για τους Juho Hanninen, Jari Matti Latvala και Esappeka Lappi, ενώ της προσπάθειας ηγείται ο Tommi Makinen.

Δείτε επίσης: Ford Fiesta WRC. Θα σφαχτεί με το Toyota Yaris WRC

Παρών στην παρουσίαση ήταν και το αφεντικό της Toyota ο κύριος Akio Toyoda, ο οποίος θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού έκανε αναφορά στα πρωταθλήματα που έχουν κερδίσει στο παρελθόν αλλά και για επιστροφή της μάρκας στην κορυφή, ενώ είπε χαρακτηριστικά «η Toyota Gazoo Racing Team σιχαίνεται την ήττα…».

Από την άλλη ο Makinen που ηγείται της ομάδας από την αρχή μέχρι και σήμερα φάνηκε πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του λέγοντας πως «έχουμε ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και οι νέοι κανονισμοί μας αφήνουν αρκετά περιθώρια εξέλιξης. Έχουμε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Διαβάστε ακόμη: Νέο Toyota C-HR. Τιμές εξοπλισμοί, τεχνικά χαρακτηριστικά

Όσον αφορά το Toyota Yaris WRC, αυτό έχει μοτέρ 1.6 λτ. turbo με 380 ίππους που συνεργάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, ενώ η μετάδοση γίνεται και στους δύο άξονες με ενεργό κεντρικό διαφορικό και μηχανικά μπλοκέ εμπρός και πίσω!

Get it on Google Play Download on the App Store