Ετοιμαστείτε για το πρώτο ηλεκτρικό VW GTI!

Η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει πολλά δεδομένα στην αυτοκίνηση και πλέον, η είδηση ότι η VW ετοιμάζει το πρώτο ηλεκτρικό GTI μοντέλο δεν πρέπει να μας προκαλεί καμία έκπληξη.

Το νέο ηλεκτρικό GTI θα βασιστεί πάνω στο μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το πρωτότυπο I.D. Concept της περασμένης Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο όπως σας έχουμε γράψει, θα μας οδηγήσει σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής στις διαστάσεις του Golf, που θα πωλείται από το 2020 παράλληλα με αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Tο VW Golf κέρδισε ξανά την πρωτιά στις πωλήσεις στην Ευρώπη

Μάλιστα, η νέα αυτή σπορ ηλεκτρική έκδοση, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της VW, κ. Jürgen Stackmann, θα αποδείξει ότι ο ηλεκτρισμός μπορεί να προσφέρει fun-to-drive χαρακτηριστικά στα αυτοκίνητα, αντικαθιστώντας και σε αυτό το πεδίο τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον των παραπάνω ο κ. Stackmann τόνισε ότι το ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα του επόμενου ηλεκτρικού VW GTI θα μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε και μια ακόμη πιο ισχυρή εκδοχή του αυτοκινήτου, στα πρότυπα του τωρινού VW Golf R!

Διαβάστε ακόμα: Πύραυλος VW Golf GTI Clubsport S με 480 ίππους!

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η VW ετοιμάζεται να παίξει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, θέλοντας να δείξει τις δυνατότητές της σε κάθε επίπεδο.

Ήδη, το πρωτότυπο I.D. Concept με ηλεκτρικό μοτέρ 170 ίππων κάνει το 0-100 σε κάτω από 8,0 δευτερόλεπτα και παράλληλα προσφέρει πολύ καλή αυτονομία 600 χλμ. Το πολύ πιο ισχυρό ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D. Buzz που έδειξε η VW στο Ντιτρόιτ, έχει ισχύ 374 ίππων και 0-100 σε 5,0 δλ., νούμερα που θα ζήλευε οποιοδήποτε GTI του σήμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store