Πρώτη αποκάλυψη του νέου Volkswagen Golf R

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κορυφαίου VW Golf R, το οποίο -όπως αναμέναμε- τροφοδοτείται με τον 2λιτρο TSI κινητήρα των 300 ίππων και 380 Nm ροπής, ισχυρότερο κατά 30 ίππους σε σχέση με το προγενέστερο. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με DSG, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα με το πρώτο και 4,9 δλ. με το αυτόματο, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης 4MOTION, με 5ης γενιάς συμπλέκτη Haldex και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS. Παράλληλα το νέο Volkswagen Golf R εξοπλίζεται προαιρετικά με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC, η οποία περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις Comfort, Normal και Sport, αλλά και τη νεότερη Race όπου τα αμορτισέρ γίνονται ακόμα πιο σκληρά και το κιβώτιο ταχυτήτων και το πεντάλ του γκαζιού αποκτούν ακόμα πιο άμεση απόκριση.

Εξωτερικά το δυναμικό χαρακτήρα του κορυφαίου Golf τονίζουν στοιχεία όπως η χαμηλότερη κατά 20 χλστ. ανάρτηση (5 χλστ. πιο χαμηλή από του Golf GTI), τα bi-xenon φωτιστικά με τα σχήματος U φώτα ημέρας LED, τα πιο σκουρόχρωμα πίσω φανάρια, οι δυναμικής σχεδίασης προφυλακτήρες με τους μεγάλους αεραγωγούς εμπρός και το διαχύτη πίσω και οι διπλές στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων. Επιπλέον εξοπλίζεται με σπόιλερ στα μαρσπιέ, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και φυσικά με λογότυπα «R».

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες, ωστόσο αναφέρεται ότι υπάρχουν σπορ καθίσματα με επένδυση αλκαντάρα και νέο τριών ακτινών τιμόνι. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα.

Get it on Google Play Download on the App Store