Τα ηλεκτροκίνητα Volvo είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις

Όπως φαίνεται η Volvo έχει πολύ ψηλά την ηλεκτροκίνηση, στην λίστα προτεραιοτήτων της, καθώς πρόκειται για μια γενναία απόφαση να τοποθετεί σε όλη της την γκάμα και ηλεκτροκινητήρα.

«Ότι κάνουμε είναι για τον άνθρωπο», δήλωσε ο Hakan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Όλο και πιο πολύ, ο κόσμος ζητά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κι εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Πλέον, σύντομα θα μπορείς να διαλέξεις όποιο ηλεκτροκίνητο Volvo επιθυμείς.»

Η Volvo σχεδιάζει το λανσάρισμα ηλεκτροκίνητης γκάμας, το οποίο θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids).

Μάλιστα στα σχέδιά της είναι πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάμεσα στο 2019 και το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Τα εν λόγω πέντε μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, ως επιλογές σε όλα τα μοντέλα, κάτι που υλοποιεί μία από τις ευρύτερες ηλεκτρικές γκάμες που προσφέρονται από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν μοντέλα της Volvo χωρίς έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης σταδιακά θα τίθενται εκτός παραγωγής και θα αντικαθίστανται με μοντέλα στα οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα ενισχύεται με ηλεκτροκίνητες επιλογές.

«Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρες εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο κ. Σάμουελσον.

Δείτε επίσης:

Λεπτομέρειες απομένουν για την ένωση PSA – Opel

Οι ομάδες του facebook που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς το αυτοκίνητο

Η ένωση της γέφυρας με την Ιόνια οδό (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store