Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volvo XC40! (+video)

Η Volvo αποκάλυψε πριν από λίγο το νέο XC40, το πρώτο μικρομεσαίο της SUV και μικρότερο στη γκάμα της, που έρχεται με πολύ μοντέρνα εμφάνιση, πολλές νέες τεχνολογίες, αλλά και με μια πλήρη γκάμα κινητήρων. Το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει την κατασκευή του στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γάνδη του Βελγίου τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμα: Στην Ελλάδα το νέο Volvo XC60 (τιμές-εξοπλισμός)

Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική του σχεδίαση, οι γραμμές του νέου XC40 έρχονται ως εξέλιξη αυτών του περσινού πρωτότυπου Volvo 40.1, σε ένα 5θυρο αμάξωμα με πολλές νευρώσεις, μοντέρνα φώτα και όμορφη διχρωμία μεταξύ της οροφής και του υπόλοιπου αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση εμπνέεται από αυτή των νέων Volvo XC60 και XC90, ώστε να αναδείξει επιπλέον στοιχεία όπως τη μεγάλη κάθετη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό. Παράλληλα, όπως σημειώνει και η Volvo, το εσωτερικό θα έχει και αυξημένη πρακτικότητα, με πολλές «έξυπνες» θήκες για μικροαντικείμενα.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο XC40 έχει μήκος 4.425 χιλιοστών, πλάτος 1.863 χιλιοστών, μεταξόνιο 2,702 μέτρων και ύψος 1.652 χιλιοστών. Πολύ καλή είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, η οποία αγγίζει τα 460 λίτρα, μαζί με τον έξτρα χώρο αποθήκευσης κάτω από το δάπεδο.

Διαβάστε ακόμα: Αναβάθμιση απόδοσης του Volvo XC60 από την Polestar

Στο τεχνικό κομμάτι, το νέο Volvo XC 40 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας το οποίο βασίζεται πάνω στη νεότερη CMA πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα χτιστούν όλα τα νέα Volvo της Σειράς «40», καθώς και τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα.

Μηχανικά, με το ξεκίνημά του το XC40 θα διατεθεί με τον D4 diesel των 190 ίππων και τον 4κύλινδρο T5 βενζινοκινητήρα Drive-E των 247 ίππων της Volvo, που θα συνδυαστούν με τετρακίνηση. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες επιλογές κινητήρων, όπως οι T3 (προσθιοκίνητο) και D3 (4Χ2 και 4Χ4), ενώ λίγο αργότερα θα έρθει και με υβριδική και πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το XC40 θα είναι το πρώτο Volvo που θα φέρει τον καινούργιο 3κύλινδρο κινητήρα της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Volvo S60 και V60 Polestar με περισσότερο carbon

Στο πεδίο των τεχνολογιών, από το νέο μοντέλο δεν λείπουν και τα πλέον προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας της Volvo, όπως τα Pilot Assist (σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης), City Safety, Run-off Road Protection (αποτροπή εξόδου από το δρόμο), κάμερα 360 μοιρών για μανούβρες σε στενούς χώρους στάθμευσης και πολλά άλλα.

Get it on Google Play Download on the App Store