Hyundai i20 με μόνο 15.790 ευρώ και όλες τις ανέσεις

Τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας ανέκαθεν προσέλκυαν το ευρύ κοινό και ειδικά όσους κινούνται καθημερινά στην πόλη, γιατί είναι ευέλικτα και οικονομικά στην αγορά και τη χρήση. Οι προτάσεις είναι αρκετές, όμως τον τελευταίο καιρό κάποια έχουν ακριβύνει αρκετά, με αποτέλεσμα να χάσουν το πλεονέκτημα της δελεαστικής τιμής.

Ωστόσο, ένα από τα λίγα καινούργια μικρά μοντέλα που παραμένουν πολύ προσιτά στην αγορά τους και συμφέρουν ιδιαίτερα, είναι το Hyundai i20. Πιο συγκεκριμένα στην έκδοση 1.2 84 hp Exclusive των 15.790 ευρώ είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για τις αστικές μετακινήσεις -και όχι μόνο- για πολλούς λόγους. Καταρχήν, παρότι κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα από ανταγωνιστές του, ενσωματώνει εντυπωσιακό στάνταρ εξοπλισμό. Εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού (6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας), έχει οθόνη 8 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, air condition, φώτα LED κ.λπ.

Όσον αφορά τον κινητήρα, ο γνωστός και αξιόπιστος ατμοσφαιρικός 1.200άρης των 84 ίππων και με τη ροπή των 118 Nm, συνδυάζεται με ένα «σφιχτής» κλιμάκωσης 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Γεγονός που συνδράμει στο καλό τράβηγμα και ελαστικότητα σε ρυθμούς πόλης, αλλά και στο να διατηρεί πιο γρήγορους ρυθμούς σε ανοιχτούς δρόμους (130 χλμ./ώρα με 3.600 σ.α.λ. με 5η ταχύτητα). Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκει η χαμηλή κατανάλωση δοκιμής των 6,9 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 από 121-124 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 0-79,36 ευρώ. Παράλληλα, το i20 αποπνέει στιβαρότητα στην οδήγηση, χάρη στην πολύ καλή ακαμψία του πλαισίου, τη γεροδεμένη κατασκευή και το σωστό σετάρισμα των αναρτήσεών του.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του μικρού Hyundai ανήκει και η ευρυχωρία του εσωτερικού του. Παρότι το μήκος του ίσα που ξεπερνάει τα τέσσερα μέτρα (4.040 χλστ.), το i20 είναι σε θέση να καλύψει ακόμα και τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας με ένα ή και δύο παιδιά. Στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια, ενώ το βαθύ πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων χωράει αρκετές αποσκευές. Στον τομέα της ποιότητας, η καμπίνα του είναι κατασκευασμένη από σκληρά πλαστικά (εκτός από την περιοχή των αγκώνων στις εμπρός πόρτες), με αυτά του ταμπλό να είναι συμπαγή και πολύ γεροδεμένα. Γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό και κατά την κίνηση σε δρόμους με ανωμαλίες, όπου δεν ακούγεται ο παραμικρός τριγμός. Άλλωστε, από τον ποιοτικό τρόπο που κλείνουν οι πόρτες αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς ότι το i20 είναι προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια.

Get it on Google Play Download on the App Store