Ποιο είναι το φθηνότερο υβριδικό αυτοκίνητο;

Η Fiat έχει κυρίαρχη θέση στα αυτοκίνητα πόλης εδώ και δεκαετίες, με το κλασικό αλλά και το σύγχρονο 500, όπως επίσης και με το Panda, που παρουσιάστηκε πριν από 40 χρόνια και έγινε συνώνυμο της πρακτικότητας και της οικονομίας. Τώρα το νέο Fiat Panda Hybrid γράφει ξανά ιστορία, αφού κάνει πιο προσιτή από ποτέ την υβριδική τεχνολογία για το ευρύ κοινό, αποτελώντας το υβριδικό αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: Νέα Fiat 500 και Panda Hybrid: Ηγέτες της πόλης!

Πιο αναλυτικά, το νέο Fiat Panda Hybrid στην έκδοση Easy με το πιο το αστικό στυλ και τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος -σε σχέση με την έκδοση Cross, συνδυάζει την ευελιξία με την πρακτικότητα, τις σβέλτες επιδόσεις και την οικονομία. Εκτός από την πολύ χαμηλή του τιμή που ξεκινά από μόλις 11.400 ευρώ, έχει και το πλεονέκτημα ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας (εκπομπές CO2 89 γρ./χλμ.).

Κινητήριος δύναμη του νέου Panda Hybrid, είναι ο ολοκαίνουργιος κινητήρας βενζίνης 1.0 λτ. FireFly με συνολική απόδοση 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Η νέα Mild Hybrid μονάδα κίνησης συνεργάζεται με ένα επίσης νέο σύστημα μετάδοσης που περιλαμβάνει το 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο με τον πολύ καλό σε αίσθηση επιλογέα. To 3κύλινδρο αυτό μηχανικό σύνολο με την ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία εμφανίζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, χάρη και στη συνδρομή του συστήματος BSG (Belt integrated Starter Generator), το οποίο υποβοηθά το θερμικό κινητήρα συμπληρώνοντας και ομαλοποιώντας την καμπύλη ροπής. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,9 δλ., ενώ η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται στα 4,0 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Προσφορά Fiat 500 Hybrid με τιμή 11.950 ευρώ

Το Panda Hybrid ξεχωρίζει ακόμα για την ξεκούραστη οδήγηση και την ευκολία στους χειρισμούς. Επίσης, ο οδηγός του θα το λατρέψει για τα αναπαυτικά του καθίσματα και την άνεση από τις αναρτήσεις, καθώς και για την υπερυψωμένη θέση οδήγησης με την πολύ καλή περιμετρική ορατότητα.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- αερόσακοι για τους εμπρός επιβάτες και πλευρικοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας, ESP με hill-assist, κλιματισμός και σύστημα πολυμέσων με Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι. Εκτός από την έκδοση Easy των 11.400 ευρώ, το Panda Hybrid είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με SUV χαρακτηριστικά, όπως είναι το Panda Easy Cross Hybrid, στην τιμή των 12.200 ευρώ, για ακόμα περισσότερο στιλ, σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.

Τα Fiat Panda Hybrid -όπως και το σύνολο των μοντέλων της Fiat- καλύπτονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χλμ., καθώς και 5 χρόνια δωρεάν κάλυψη οδικής βοήθειας.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat Panda 1.0 70hp Hybrid

Get it on Google Play Download on the App Store