Το νέο smart EQ fortwo φέρνει επανάσταση στην πόλη!

Το smart fortwo είναι χρόνια γνωστό και δημοφιλές για την εξαιρετική του ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις και την ευκολία που προσφέρει στους ελιγμούς και στο παρκάρισμα. Τώρα, με το νέο smart EQ fortwo, ο μοναδικός σχεδιασμός συναντά την έξυπνη συνδεσιμότητα και την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, τόσο με το coupe αμάξωμα, όσο και με το πιο «αέρινο» cabrio.

Η νέα, πρωτοποριακή γενιά του smart EQ fortwo αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ιδέα για την αστική κινητικότητα σήμερα. Μικρές διαστάσεις, μεγάλη άνεση στην οδήγηση, πολύ χαμηλό κόστος μετακίνησης και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το εξαιρετικά κόμπακτ σε μήκος αμάξωμά του (2.695 χλστ.) χαρίζει στο αυτοκίνητο κορυφαία ευελιξία, όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που θα λατρέψει ο οδηγός του. Όμως, τις πρώτες εντυπώσεις έχει κερδίσει ο σχεδιασμός του με τα έντονα νεανικά χαρακτηριστικά, συνδυασμένα με δυναμικά στοιχεία και λεπτομέρειες υψηλής αισθητικής.

Δείτε ακόμα: Ευφυής αποδοτικότητα με Mercedes-Benz EQ Power

Παρά το περιορισμένο μήκος του, το εσωτερικό με τα υψηλής ποιότητας υλικά δίνει την αίσθηση στους επιβάτες ότι βρίσκονται σε ένα πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Ο σχεδιασμός και εδώ είναι μοναδικός, ενώ ενισχύεται από τις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, μέσω των διαφόρων επιλογών σε επενδύσεις και χρωματικούς συνδυασμούς. Το hi-tech προφίλ του τονίζουν με την σειρά τους η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό και ο πίνακας οργάνων με τις ψηφιακές ενδείξεις. Επίσης, το χαρακτηριστικό στρογγυλό όργανο δείχνει τη φόρτιση της μπαταρίας και την ισχύ. Πρόσθετα, ο οδηγός μέσω της εφαρμογής smart EQ control μπορεί από το κινητό του να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη φόρτιση της μπαταρίας, ή ακόμα και να ενεργοποιεί τον κλιματισμό.

Εκτός από την ασυναγώνιστη ευελιξία, το smart EQ fortwo είναι και αρκετά «ζωηρό» στο δρόμο, αλλά και αθόρυβο και φιλικό στο περιβάλλον. Καρδιά του είναι το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με ισχύ 82 ίππων και 160 Nm ροπής. Δύναμη που επιταχύνει το μίνι ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 0-60 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ. και στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ., ενώ σε ανοιχτούς δρόμους μπορεί να φτάσει εύκολα την τελική ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα.

Το μοτέρ παίρνει ενέργεια από μια κόμπακτ μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,6 kWh και μπορεί να διανύσει έως 159 χιλιόμετρα (NEDC) με μια πλήρη φόρτιση. Οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές και η μεικτή κατανάλωση ρεύματος είναι 15,2 kWh/100 χλμ. Με τον προαιρετικό ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW με λειτουργία ταχείας φόρτισης, η μπαταρία φορτίζει από 10%-80% σε λιγότερο από 40 λεπτά. Επίσης, η μπαταρία καλύπτεται με 8 χρόνια εγγύηση ή 100.000 χλμ.

Δείτε εδώ περισσότερα για το νέο smart EQ fortwo

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί ακόμα στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια του νέου smart EQ fortwo. Το σύστημα αυτόνομης πέδησης αναλαμβάνει να προειδοποιήσει τον οδηγό αλλά και να φρενάρει το αυτοκίνητο, αποφεύγοντας έτσι σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα. Επιπλέον οι 7 αερόσακοι σε συνδυασμό με το κλωβό ασφαλείας tridion προστατεύουν αποτελεσματικά σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, η μπαταρία υψηλής τάσης είναι πλήρως καλυμμένη και τοποθετημένη σε σταθερό πλαίσιο στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Αποκτήστε τώρα το νέο smart EQ fortwo με ελάχιστο όφελος 7.000 ευρώ, το οποίο συμπεριλαμβάνει κρατική επιδότηση (ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και για ταξινομήσεις έως 31/12/2020).

Get it on Google Play Download on the App Store