Οι πιο σπορ και γκαζιάριδες μίνι γίγαντες!

Τα αυτοκίνητα πόλης και ειδικά τα μίνι μοντέλα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομία στην αγορά και στη χρήση, γι’ αυτό και στην πλειοψηφία τους διατίθενται με χαμηλής ισχύος κινητήρες. Παλαιότερα υπήρχαν σπορ προτάσεις και γενικότερα περισσότερες επιλογές στην εν λόγω κατηγορία. Ωστόσο, τα μίνι μοντέλα λιγοστεύουν, ενώ ορισμένα διατίθενται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες.

Δείτε ακόμα: Τα υβριδικά SUV στις χαμηλότερες τιμές!

Τα μίνι αυτοκίνητα που πωλούνται και προσφέρουν περισσότερη δύναμη, γκάζια και τονισμένα τα σπορτίφ χαρακτηριστικά, είναι δύο: το νέο Hyundai i10 N Line και το ανανεωμένο Kia Picanto GT-Line. Ας τα δούμε παρακάτω με όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Hyundai i10 N Line 1.0 T-GDi 100 PS

Το πιο δυνατό μίνι Hyundai διατίθεται με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 λτ. T-GDi, απόδοσης 100 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500 σ.α.λ. Σε συνεργασία με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 4,9 λτ./100 χλμ. και 108 γρ./χλμ. αντίστοιχα (5,5 λτ./100 χλμ. και 124 γρ./χλμ. με WLTP).

Το δυναμικό του προφίλ ενισχύουν με την σειρά τους οι πιο σφιχτές ρυθμίσεις των αναρτήσεων, όπως επίσης και οι σπορ προσθήκες στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Εξωτερικά το i10 N Line ξεχωρίζει χάρις στους νέους προφυλακτήρες, τη διαφορετική μάσκα με τα ενσωματωμένα διαγώνια φώτα ημέρας, τα λογότυπα «Ν Line», τις αποκλειστικές ζάντες 16 ιντσών και τα κόκκινα σήματα «i10» στις πίσω κολόνες. Επίσης, φέρει διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και κόκκινα διακοσμητικά στον εμπρός προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμα: Ποιο μικρό Turbo SUV έχει τη χαμηλότερη τιμή;

Στο θάλαμο των επιβατών του i10 N Line διακρίνονται ο σπορ λεβιές ταχυτήτων, οι κόκκινες ραφές στο τιμόνι, τα κόκκινα διακοσμητικά στους κυκλικούς αεραγωγούς, ο νέος πίνακας οργάνων, τα αλουμινένια πεντάλ και σπορ καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη.

Το πληρέστατο μίνι Hyundai είναι φουλ και σε εξοπλισμό. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, όλο το σπορ πακέτο N Line, φώτα LED, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόνομο άναμμα φώτων και πολλά ακόμη. Οι τιμές του i10 N Line ξεκινούν από 15.490 ευρώ το 1.0 T-GDi, ενώ υπάρχει και το 1.2 λτ. MPI 84 PS N Line στην τιμή των 14.790 ευρώ.

Kia Picanto GT-Line 1.0 T-GDi 100 PS

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα του ανανεωμένου Kia Picanto, το οποίο διαθέτει αλλαγές και βελτιώσεις στο αμάξωμα, στο εσωτερικό και σε τεχνολογία. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, ξεχωρίζουν κατευθείαν τα μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας εμπρός, πάντα με επίκεντρο τη μάσκα «Tiger Nose»-σήμα κατατεθέν των Kia. Στο GT-Line τη διαφορά κάνουν οι προφυλακτήρες με τον πιο σπορ σχεδιασμό, η προσθήκες στα μαρσπιέ, η διπλή εξάτμιση, η χρωμιωμένη βάση των παραθύρων και οι ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Όλα τα ντίζελ αυτοκίνητα έως 1.600 κ.εκ. (+τιμές)

Στο εσωτερικό του Picanto GT-Line σημεία αναφοράς αποτελούν οι δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις μαύρο/κόκκινο στα καθίσματα, οι κόκκινες ραφές στα υποβραχιόνια των εμπρός θυρών, στο κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, στο δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα των ταχυτήτων, καθώς και τα πεντάλ αλουμινίου. Ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος, με 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών κ.λπ.

Όπως και στο συγγενικό i10 N Line, έτσι και στο Picanto GT-Line στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων βρίσκεται ο 1.0 T-GDi, ισχύος 100 ίππων στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Σε συνεργασία με το μηχανικό κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ., η τελική ταχύτητα πιάνει τα 185 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 108 γρ./χλμ. (5,5 λτ./100 χλμ. και 124 γρ./χλμ. με WLTP).

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το πιο άνετο μικρό αυτοκίνητο;

Το Picanto GT-Line 1.0 T-GDi 100 PS πωλείται στην τιμή των 16.540 ευρώ, ενώ διατίθεται και με τον 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων στην τιμή των 14.590 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store