Πληθωρικό σε όλα του αυτοκίνητο με 24.800 ευρώ

Όλοι όσοι σκοπεύουν να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, θέλουν τα λεφτά τους να πιάσουν τόπο και να αποκτήσουν το καλύτερο, που θα τους τα παρέχει όλα. Ένα τέτοιο νέο μοντέλο που πωλείται τώρα στη συμφέρουσα τιμή των 24.800 ευρώ και είναι σε θέση να καλύψει με το παραπάνω τις όποιες ανάγκες μιας οικογένειας, είναι η Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSI 150 PS ACT. Με αυτά τα χρήματα διατίθεται η έκδοση Ambition, συνοδευόμενη με ένα πακέτο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα.

Ξεκινάμε με 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, φώτα LED ημέρας, πορείας & προβολείς (μεγάλη σκάλα), αισθητήρα βροχής και λειτουργίας φώτων και οθόνη αφής 10 ιντσών. Συνεχίζουμε με διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, εκκίνηση κινητήρα με μπουτόν, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου.

Εκτός από τον πλήρη στάνταρ εξοπλισμό, η νέα Octavia Grand Coupe κερδίζει αμέσως τον παρατηρητή με το «χορταστικό» σε μέγεθος αμάξωμα των 4.689 χλστ. μήκους. Πρόσθετα μαγνητίζει τα βλέμματα με τη δυναμική αισθητική από άκρη σε άκρη και την πολυτέλεια που αποπνέει.

Αντίστοιχα και ο θάλαμος των επιβατών είναι προσεγμένος με μαλακά υλικά στο ταμπλό και στο άνω τμήμα των εμπρός θυρών. Την πιο σύγχρονη εικόνα -από ποτέ άλλοτε σε Octavia- τονίζει με τη σειρά του ο μοντέρνος σχεδιασμός, αφού ξέφυγε από τα παλαιότερα και πιο συντηρητικά πρότυπα της μάρκας. Εκεί όμως που η νέα Octavia προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό, είναι σε χώρους. Στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα πόδια φτάνει και περισσεύει ακόμα και για τους ψηλούς, ενώ το τεράστιο σε χωρητικότητα και άνοιγμα πορτ μπαγκάζ των 600 λίτρων χωράει όλα τα μπαγκάζια.

Ιδανικός για το αμάξωμα των 1.336 κιλών, είναι και ο κινητήρας 1.5 TSI με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων. Οι 150 ίπποι και τα 250 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο προσφέρουν επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 231 χλμ./ώρα. Παράλληλα, το μηχανικό αυτό σύνολο είναι πολύ γραμμικό στην απόδοση της ισχύος του και παρουσιάζει πολιτισμένη λειτουργία, απαλλαγμένη από κραδασμούς και περιττούς θορύβους. Η πραγματική κατανάλωση των 7,8 λτ./100 χλμ. της δοκιμής είναι πολύ λογική, όπως και οι εκπομπές CO2 των 122 γρ./χλμ. (0 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Τα πολύ καλά στοιχεία της Octavia 1.5 TSI συνεχίζονται και τον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αφού συνδυάζει με επιτυχία την άνεση με το πολύ καλό πάτημα. Ιδανικό πεδίο κίνησης είναι οι δρόμοι εκτός πόλεως, όπου «απλώνει» τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα της. Στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων εμφανίζει υψηλή σταθερότητα και «κρύβει» τα χιλιόμετρα που κινείται από οδηγό και επιβάτες. Αντίστοιχα στις στροφές διαθέτει ομοιογενή συμπεριφορά, λογικές κλίσεις και φυσιολογικές αντιδράσεις υπό πίεση.

Get it on Google Play Download on the App Store