10 λόγοι αγοράς του νέου Suzuki Vitara

Η Suzuki είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα εκτός δρόμου οχήματα και το Vitara, το οποίο έχει ισχυρή παράδοση και όνομα, από το 1988 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Το νέο Vitara έχει διατηρήσει το ισχυρό DNA των προκατόχων του, όμως εμφανίζεται εκσυγχρονισμένο σε όλους τους τομείς και σύμφωνο με τις σύγχρονες επιταγές της εποχής. Πέρα από τις αυξημένες δυνατότητες κίνησης σε κάθε τερέν (στην έκδοση με την 4κίνηση AllGrip), το νέο Vitara έχει ακόμα πολλούς λόγους για να το αποκτήσει κανείς και εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω τους 10 πιο βασικούς:

1. Ανταγωνιστικές τιμές: Σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές προσφέρεται το Suzuki Vitara, οι οποίες ξεκινούν από τις 16.990 ευρώ στη 2κίνητη έκδοση και από 21.950 ευρώ το 4κίνητο με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό. Επίσης, με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και φουλ στάνταρ κοστίζει από 21.510 ευρώ.

2. Αποδοτικός κινητήρας: Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.4 Boosterjet προσφέρει άφθονη ροπή κατά την οδήγηση. Αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ., επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 190 χλμ./ώρα.

3. Χαμηλή κατανάλωση: Με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση από 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 121 γρ./χλμ. (0 τέλη κυκλοφορίας), το νέο Vitara προσφέρει οικονομία στις μετακινήσεις, με τη συνδρομή και του υβριδικού συστήματος.

4. Υβριδικό σύστημα: Το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει επιπλέον ροπή στον κινητήρα.

5. Ευρύχωρο και πρακτικό: Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις (μήκος 4.175 χλστ.), το Vitara μπορεί να μετακινήσει με άνεση τέσσερα άτομα με τις αποσκευές τους (375 λτ.) και να αποτελέσει το οικογενειακό αυτοκίνητο. Παράλληλα, τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο από το εσωτερικό, ενώ βοηθούν και στην ορατότητα.

6. Δυναμικός σχεδιασμός: Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Vitara αποπνέει ζωντάνια και προσελκύει τα βλέμματα, ενώ κάνει αμέσως σαφές πως είναι έτοιμο για να ακολουθήσει και διαδρομές εκτός ασφάλτου. Η χαρακτηριστική μάσκα εμπρός με τις κάθετες γρίλιες, τα παραλληλόγραμμα φώτα, τα LED ημέρας, ο μυώδης εμπρός προφυλακτήρας και τα πλαστικά προστατευτικά, αποτελούν ορισμένα κύρια γνωρίσματά του.

7. Πολύ καλή οδική συμπεριφορά: Οι κόμπακτ διαστάσεις ωφελούν την οδική συμπεριφορά, η οποία χάρη και στην σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης είναι από τις πιο ευέλικτες που συναντά κανείς στην κατηγορία. Παράλληλα, ο κύκλος στροφής εντυπωσιάζει, ευρισκόμενος στα μόλις 5,2 μέτρα και καθιστώντας τις αστικές μανούβρες παιχνιδάκι.

8. Ικανή τετρακίνηση: Η αποτελεσματική τετρακίνηση AllGrip και τα 185 χλστ. της απόστασης από το έδαφος βοηθούν σε αυτό. Το σύστημα AWD περιλαμβάνει τις επιλογές Auto, Sport, Snow και Lock, για κίνηση ακόμα και σε δύσβατα εδάφη.

9. Αξιοπιστία – After sales παροχές: Η Suzuki και το Vitara έχουν ισχυρή παράδοση και στον τομέα της αξιοπιστίας. Επίσης, όπως όλα τα Suzuki, έτσι και το Vitara συνοδεύεται με 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για όλα τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου, συν 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα mySuzuki και υπηρεσίες υπενθύμισης και online ραντεβού για service μέσω του mysuzuki ή μέσω του site του Εξουσιοδοτημένου Επισκευαστή.

10. Αυτοκίνητο πολλαπλών δραστηριοτήτων: To Vitara συνδυάζει με επιτυχία πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία θέλει κάθε αγοραστής από ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Είναι ευέλικτο, ευχάριστο στην οδήγηση, πάει παντού, είναι ευρύχωρο, καλοφτιαγμένο, πρακτικό και έχει χαμηλή κατανάλωση.

Get it on Google Play Download on the App Store