Citroen C5 Aircross: Το κορυφαίο SUV σε ανέσεις!

Η ναυαρχίδα της Citroen, το SUV C5 Aircross αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του με τις ανέσεις και την πρακτικότητα που προσφέρει, ενώ παράλληλα διαθέτει τεχνολογική υπεροχή, μοντέρνο σχεδιασμό και σύγχρονους κινητήρες.

Δείτε ακόμη: Citroen AMI: Δεν θέλει δίπλωμα και μικρότερο από smart

Το Citroen C5 Aircross αποτελεί την επιτομή του προγράμματος Advanced Comfort της γαλλικής μάρκας και εντυπωσιάζει με το πόσο ξεκούραστο είναι για τους επιβάτες του σε κάθε διαδρομή, καθώς και με τις δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού του.

Αρχικά, κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με το μοναδικό και δυναμικό του παρουσιαστικό. Το μήκους 4,5 μ. αμάξωμά του είναι μυώδες, επιβλητικό και κομψό. Το εμφαντικό εμπρός άκρο με τα παραλληλόγραμμα σχήματα, οι καμπύλες πλευρές του με τα Airbump, οι δίχρωμες μπάρες οροφής και τα 3D LED πίσω φώτα συνθέτουν ένα αποφασιστικό, αλλά όχι επιθετικό χαρακτήρα. Επιπλέον, τα 230 χλστ. απόστασης από το έδαφος και τα προστατευτικά τμήματα, ενισχύουν και τον περιπετειώδη προσανατολισμό του.

Δείτε ακόμη: Το πολυτάλαντο μικρό SUV Citroen C3 Aircross (+video)

Ανάλογη σχεδιαστική φιλοσοφία συναντάται και στο εσωτερικό του C5 Aircross. Απαλές καμπύλες συνδέονται με γεωμετρικά σχήματα, ενώ το οριζόντιας διάταξης ταμπλό ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Ο οδηγός κάθεται ψηλά (όπως και όλοι οι επιβάτες) και απολαμβάνει εξαιρετική ορατότητα και έλεγχο του δρόμου, νιώθοντας ακόμα πιο ασφαλής. Μπροστά του κυριαρχεί η προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη TFT 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων με τα τρία διαφορετικά στιλ γραφικών και τις πολλές πληροφορίες. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με τις πολλές επιμέρους λειτουργίες.

Τα Advanced Comfort καθίσματα προσφέρουν στους επιβάτες εξαιρετική άνεση, χάρη και στο μεγαλύτερου πάχους και υψηλής πυκνότητας αφρό στην επιφάνεια του καθίσματος. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του C5 Aircross αποτελούν τα τρία ισομεγέθη ανεξάρτητα, συρόμενα, πλήρως αναδιπλούμενα και με ρυθμιζόμενη πλάτη, πίσω καθίσματα. Με χώρο αποσκευών από 580 έως 720 λίτρα έως την εταζέρα και μέχρι 1.630 λίτρα έως την οροφή με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, το C5 Aircross έχει κορυφαίο πορτ μπαγκάζ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech 130 (+video)

Εκτός από μεγάλες ανέσεις, το C5 Aircross προσφέρει και υψηλή ασφάλεια μέσω και των τελευταίας γενιάς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το αυτόματο φρενάρισμα, τα συστήματα διατήρησης λωρίδας και προειδοποίησης τυφλών σημείων, το προσαρμοζόμενο cruise control και πολλά ακόμη βελτιώνουν την οδική ασφάλεια.

Η Citroen έχει φυσικά μακροχρόνια παράδοση και στην τεχνολογία των αναρτήσεων. Όλες οι εκδόσεις του C5 Aircross είναι εφοδιασμένες με την καινοτόμο ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, απορροφώντας με μοναδικό τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες και κραδασμούς από το οδόστρωμα. Ταυτόχρονα προσφέρει υψηλή σταθερότητα στο αυτοκίνητο, τόσο στις ευθείες των αυτοκινητοδρόμων, όσο και στις στροφές, όπου είναι πολύ σίγουρο και ευέλικτο.

Δείτε ακόμη: Νέο Citroen C3: Ο ορισμός της άνεσης και του στιλ

Για εκτός δρόμου και γενικά για συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, το Grip Control με Hill Assist Descent είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αφού βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση. Το σύστημα χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ενσωματωμένο στην υπολογιστική μονάδα του ESP), το οποίο διαχειρίζεται την πρόσφυση των εμπρός τροχών και διαθέτει διαφορετικές λειτουργίες που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικό έδαφος. Μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου που βρίσκεται δίπλα από τον επιλογέα των ταχυτήτων, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τα προγράμματα Κανονική λειτουργία, Χιόνι, Λάσπη, Άμμος και ESP Off.

Για την κίνηση του C5 Aircross υπάρχουν υψηλής απόδοσης, τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, συνδυασμένοι με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με αυτόματο 8 σχέσεων. Οι εκδόσεις βενζίνης είναι οι 1.2 PureTech 130 6MT και 1.6 PureTech 180 EAT8 και οι πετρελαίου είναι οι 1.5 BlueHDi 130 6MT και EAT8 και 2.0 BlueHDi 180 EAT8.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid

Οι τιμές του Citroen C5 Aircross ξεκινούν από 22.420 ευρώ με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό και με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Get it on Google Play Download on the App Store