Diesel crossover 130 ίππων σε άπαιχτη τιμή!

Τα Crossover βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Λίγο η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα, λίγο οι άνετοι χώροι επιβατών, συνδυαστικά με τους αποδοτικούς κινητήρες, τα crossover εύκολα χαρακτηρίζονται ως οι ελβετικοί σουγιάδες της αυτοκίνησης!

Τώρα, στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover προστέθηκε ένα ακόμα άξιο μέλος. Ο λόγος για το νέο Fiat Tipo Cross που σε κερδίζει με το δυναμικό του στιλ, την αυξημένη ευρυχωρία και πρακτικότητα, αλλά και την αποδοτική γκάμα κινητήρων. Η έκδοση Cross που την γνωρίσαμε πρόσφατα, ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γκάμα του Tipo, η οποία αποτελείται από τις εκδόσεις Hatchback, Sedan και Station Wagon. Ένα ξεχωριστό crossover, με άριστο value for money που αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση αγοράς. Μάλιστα το Fiat Tipo Cross είναι το φθηνότερο μικρομεσαίο crossover που μπορεί να αποκτήσει κανείς, μιας κι από την έκδοση City Cross με τον 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων, κοστίζει από 17.377 ευρώ.

Όμως οι ταξιδιάρηδες της παρέας θα λατρέψουν την έκδοση με τον 1.600άρη κινητήρα πετρελαίου, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 130 ίππους. Με πλήρη κι ικανοποιητικό εξοπλισμό, το Fiat Tipo City Cross ξεκινάει από τα 19.777 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση), διαθέτει 5ετή εγγύηση με οδική βοήθεια (με ισχύ έως και 200.000 χλμ.) και περιλαμβάνει: 

  • 6 αερόσακους
  • Cruise Control με Speed Limiter
  • Hill Assist
  • Αισθητήρες στάθμευσης πίσω
  • Εμπρός & πίσω ηλεκτρικά παράθυρα
  • Δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και της λαβής λεβιέ ταχυτήτων
  • Infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Air Condition
  • Σύστημα Intelligent Speed Assist
  • Σύστημα Lane Support
  • Σύστημα Start & Stop
  • Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού

Αγριεμένο παρουσιαστικό!

Το Fiat Tipo City Cross συγκριτικά με τα «απλά» Tipo έχει ψηλώσει κατά 3,7 εκατοστά, που συνδυαστικά με τις προστατευτικές επιφάνειες στους προφυλακτήρες, τα φτερά και τα μαρσπιέ, ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Απαρατήρητοι σίγουρα δεν θα περάσετε! Από εκεί κι έπειτα ξεχωρίζει η εμπρός μάσκα που φέρει το νέο λογότυπο της FΙΑΤ, αλλά και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στιλάτη κι άνετη καμπίνα

Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει και το εσωτερικό του Fiat Tipo City Cross, με τις νέες επενδύσεις στα καθίσματα, τα νέα διακοσμητικά, αλλά και με την ευρυχωρία που προσφέρει στους επιβαίνοντες. Τα υλικά που απαρτίζουν το ταμπλό είναι ποιοτικά, με καλή συναρμογή, ενώ καλοδεχούμενη είναι η προσθήκη μαλακού πλαστικού στο ανώτερο τμήμα του ταμπλό. Πολύ καλή είναι κι η πρακτικότητα, μιας και υπάρχουν αρκετές θήκες για τα πράγματά σας. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η κομψή και λειτουργική οθόνη αφής των 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων (διαθέσιμη είναι και 10,25 ιντσών). Κανένα παράπονο δεν θα υπάρξει για τους χώρους επιβατών και τις αποσκευές τους. Στην πίσω σειρά καθισμάτων άνετα θα βολευτούν 2 ενήλικοι, αλλά αν πρέπει να μπει και τρίτος θα χρειαστούν λίγες παραχωρήσεις. Μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο είναι το βαθύ πορτ μπαγκάζ των 440 λίτρων.

Αναβαθμισμένος και δυνατός ο 1.6 ΜJT

Ακόμα ένα ευχάριστο νέο που συνοδεύει το Fiat Tipo City Cross, είναι η αναβάθμιση του πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρα, η ισχύς του οποίου πλέον αγγίζει τα 130 άλογα, έχοντας κερδίσει 10 επιπλέον ίππους συγκριτικά με το μοτέρ που αντικατέστησε. Η ροπή των 320 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 10,5 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα. Πολύ καλές επιδόσεις, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται το κόστος κίνησης. Κι αυτό γιατί η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 4,6 λτ./100 χλμ./ώρα, συνδυαστικά με τις εκπομπές CO2 των 121 γρ./χλμ., που συνεπάγονται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Πολύ καλές εντυπώσεις και στο δρόμο

Στο πεδίο δράσης, το νέο Fiat Tipo City Cross 1.6 ΜJT με τους 130 ίππους εμφανίζει καλά χαρακτηριστικά και είναι σε θέση να ικανοποιήσει το οικογενειακό αγοραστικό του κοινό. Η ανάρτηση φροντίζει κάθε στιγμή να φιλτράρει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα πρόσφυση σε δρόμο με στροφές. Εκεί οι κλίσεις είναι λογικές για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, εμπνέοντας σιγουριά στον οδηγό του! Στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων κινούμενο σε γρήγορους ρυθμούς είναι ευθύβολο, έχοντας πολύ καλή ποιότητα κύλισης, συνδυασμός που εξασφαλίζει ξεκούραστα ταξίδια.

Get it on Google Play Download on the App Store