Καινούργιο SUV σε τιμή κοψοχρονιά

Τα SUV συνεχώς αυξάνονται ως μοντέλα και πληθαίνουν ως παρουσίες στους δρόμους, αφού το αγοραστικό κοινό έχει στρέψει σε αυτά το ενδιαφέρον του. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και οι πωλήσεις, αφού το 2020 στην Ελλάδα τα SUV όλων των κατηγοριών συγκέντρωσαν το 45,78% του μεριδίου της αγοράς. Πιο δημοφιλή ήταν τα μικρομεσαία SUV (C-SUV) με 22,11% μερίδιο, ενώ πολύ κοντά βρέθηκαν τα κόμπακτ SUV (Β-SUV) με 18,96% μερίδιο.

Ποιο είναι όμως το μικρό SUV που πωλείται τώρα στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς και συγκεκριμένα από μόλις 14.490 ευρώ, με μηνιαία δόση 1% της αξίας του, συν 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση; Το «γενναιόδωρο» αυτό SUV είναι το προσφάτως ανανεωμένο Kia Stonic, στην αρχική έκδοση 1.2 λτ. 84 PS GL Inmotion, συνοδευόμενο με τα όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον εξοπλισμό του.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και σύστημα συναγερμού, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8 ιντσών με σύνδεση μέσω smartphone και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι. Με λίγα λόγια, δεν απουσιάζει κάτι το ουσιαστικό από το βασικό κιόλας εξοπλισμό του.

Ο κινητήρας που διαθέτει, είναι ο γνωστός 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.248 κ.εκ., ισχύος 84 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με 118 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Με το μηχανικό κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, το βάρους 1.155 κιλών Kia Stonic επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε  13,5 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,5-6,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 125-139 γρ./χλμ. (WLTP).

Πέρα από τη χαμηλή του τιμή και την άριστη σχέση τιμής – αξίας που προσφέρει το Kia Stonic 1.2, διακρίνεται και για το νεανικό του εξωτερικό σχεδιασμό. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό κυριαρχεί η πιο σύγχρονη οθόνη αφής των 8 ιντσών. Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 4.140 χλστ.). η καμπίνα του Stonic είναι άνετη για τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών, ενώ για τις αποσκευές διαθέτει 352 λίτρα. Επιπλέον, ξεχωρίζει για την ευελιξία του στην οδήγηση και την πολύ καλή σταθερότητα που εξασφαλίζει η ανάρτηση με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση.

Get it on Google Play Download on the App Store