Μουράτο & premium SUV με 25.490 ευρώ

Όταν κάποιος γλυκοκοιτάζει την αγορά ενός SUV αυτοκινήτου, έχει κατά νου δυο βασικές παραμέτρους πέρα από την τιμή και τις ικανότητες στο δρόμο. Να είναι όσο το δυνατόν πιο πολυτελές, αλλά και να διαθέτει ένα παρουσιαστικό που δεν θα χορταίνει να το χαζεύει παρκαρισμένο.

Πολλά «θέλω» μαζί και πόσο δε μάλλον αυτό το μοντέλο να είναι και προσιτό για την τσέπη μας. Σωστά; Και όμως υπάρχει ένα νέο SUV στην αγορά που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία του, αφού κατορθώνει να είναι πολυτελές, ξεχωριστό σχεδιαστικά, πλούσια εξοπλισμένο και με μια γκάμα κινητήρων που ικανοποιεί κάθε ανάγκη. Ιδού το νέο Hyundai Tucson που συνδυάζει τα πάντα και με τιμή που ξεκινάει από τα 25.490 ευρώ. Η τιμή αφορά την έκδοση Exclusive, με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη κινητήρα βενζίνης των 150 ίππων με την υβριδική τεχνολογία.

Ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της
  • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
  • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης προσοχής oδηγού
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Αισθητήρα βροχής
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος  πίσω (PAS) με επιλογέα απενεργοποίησης
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Κρεμάστε του ματόχαντρο!

Πριν προβείτε στην αγορά του Tucson θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητο δεν περνάει απαρατήρητο! Η εμφάνισή του είναι εξαιρετικά ριζοσπαστική, κατορθώνοντας να συνδυάζει πληθωρικότητα, πολυτέλεια, αλλά κι «αγριάδα» σε ένα πακέτο. Μερίδιο για την επιτυχία αυτή έχει η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai, που την ονομάζει «Sensuous Sportiness»!  Το μήκος του αγγίζει τα 4.500 χλστ. (+20 χλστ. από το προγενέστερο), το πλάτος τα 1.865 χλστ. (+15 χλστ.), το ύψος τα 1.650 χλστ. (+5 χλστ.) και το μεταξόνιο τα 2.680 χλστ. (+10 χλστ.). Όλα τα λεφτά όμως είναι το εμπρόσθιο τμήμα του Hyundai Tucson, όπου για εκεί οι σχεδιαστές της Hyundai είχαν μια πρωτοφανή έμπνευση, η οποία ονομάζεται Parametric Hidden Lights, ελληνιστί παραμετρικά κρυφά φώτα!

Αυτά όταν είναι σβηστά, δημιουργούν την αίσθηση πως υπάρχει μια μεγάλη ενιαία μάσκα, καθώς δεν φαίνονται. Όταν ανάβουν, δημιουργούν κύματα ενθουσιασμού, μιας και δίνουν μια διαφορετική, πιο άγρια υπόσταση στη μάσκα. Στο ίδιο τέμπο δυναμισμού βρίσκεται και το πίσω τμήμα του Tucson, με τα υπέροχα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα. Αυτά έχουν μεγάλο πλάτος και κρυφές παραμετρικές λεπτομέρειες. Τέλος, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένο τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, κάτω από την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Εντυπωσιάζει σε κάθε επίπεδο το εσωτερικό

Το Hyundai Tucson είναι μια εξαιρετική περίπτωση αυτοκινήτου, που όσο όμορφο, πολυτελές και δυναμικό είναι στο κομμάτι της εμφάνισής του, άλλο τόσο είναι κι η καμπίνα του. Οι άνθρωποι της Hyundai εξασφάλισαν ποιοτικά υλικά για την κατασκευή του ταμπλό, αλλά και μια αψεγάδιαστη συναρμογή. Όσο κι αν ψάξετε θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά έχουν «δεθεί» όλα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο στην καμπίνα. Οι δυο ψηφιακές οθόνες που ενσωματώνει, η μία για τον πίνακα οργάνων κι η άλλη για το infotainment απογειώνουν τον προηγμένο τεχνολογικό χαρακτήρα του Tucson, παρέχοντας όλη την αναγκαία πληροφόρηση. Ενισχυμένη είναι όμως η πρακτικότητα κι η εργονομία, αφού τα πάντα είναι πολύ σωστά τοποθετημένα, ενώ υπάρχουν κι άφθονες θήκες για τα πράγματα σας. Πέντε επιβάτες θα νιώσουν άνετα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχει διαθέσιμος χώρος αποσκευών 577 λίτρων.

Οδοστρωτήρας παντού!

Από τα πρώτα μέτρα που θα κάνει κάποιος με το νέο Tucson αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται σε ένα SUV, το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου άνεση και ασφάλεια στο δρόμο. Η ανεξάρτητη  ανάρτηση με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω κάνει φοβερή δουλειά, έχοντας ως βασικές προτεραιότητες την άνεση, αλλά και την ασφαλή οδική συμπεριφορά. Αφήνει κάθε κακοτεχνία του δρόμου εκτός καμπίνας, όντας παράλληλα ευθύβολο κι εμπνέοντας σιγουριά ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Στις καμπές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και οι τάσεις υποστροφής με πιεσμένο το γκάζι μέσα στην στροφή «σβήνουν» ομαλά από το ESP. Το τιμόνι παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και τα φρένα επιβραδύνουν δυνατά το αμάξωμα των 1,5 τόνων.

Σύμμαχος του οδηγού είναι και ο 1.600άρης turbo κινητήρας των 150 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και των 250 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο iMT των 6 ταχυτήτων, το νέο Tucson επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση και εκπομπές CO2 στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store