Νέο VW Tiguan Allspace για όσους τα θέλουν όλα

Τα SUV έχουν κυριαρχήσει στην αγορά των αυτοκινήτων και πλέον υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις. Ειδικά στη δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και το κοινό πολύ απαιτητικό. Για εκείνους που δεν κάνουν συμβιβασμούς σε κανένα επίπεδο, τότε το νέο VW Tiguan Allspace αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Δείτε ακόμη: To VW Polo TGI με 10 ευρώ διανύει 300 χιλιόμετρα!

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι πολλά και σε θέση να καλύψουν πλήρως τον αγοραστή σε κάθε τομέα: Σε χώρους, ανέσεις, ασφάλεια, επιδόσεις, εξοπλισμό και δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Βασισμένο στο Tiguan, το Allspace διαφέρει μόνο στο μήκος του αμαξώματός του. Αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 215 χλστ. (4.701 χλστ.) και το μεταξόνιο κατά 106 χλστ. (2.787 χλστ.). Όλοι αυτοί οι πόντοι έχουν ωφελήσει σημαντικά τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν οι δύο ακόμα μεμονωμένες και αναδιπλούμενες θέσεις στο χώρο αποσκευών (στάνταρ 7θέσιο). Με την 7θέσια διάταξη το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 230 λτ. και με την 5θέσια είναι τεράστιο στα 700 λτ. Με την αναδίπλωση και της 2ης σειράς καθισμάτων, φτάνει τα 1.775 λτ.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo φρενάρει και επιταχύνει αυτόματα!

Παράλληλα, το Tiguan Allspace διαθέτει ένα πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό με προσεγμένη εργονομία και υπερπλήρη εξοπλισμό. Από την αρχική έκδοση περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, προσαρμοζόμενο cruise control και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών. Επίσης, εξοπλίζεται με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, 3ζωνικό κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας και Park Assist, ηλεκτρικό κλείσιμο χώρου αποσκευών κ.α.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW Tiguan 1.6 TDI 115 PS R-Line

Οι κινητήρες που προσφέρεται το Tiguan Allspace είναι δύο βενζίνης και ισάριθμοι πετρελαίου. Όλοι συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 ταχυτήτων, ενώ η 4κίνηση είναι στάνταρ στα πιο ισχυρά μοτέρ. Στη βάση της γκάμας υπάρχει ο αποδοτικός 1.5 TSI 150 PS (34.910 ευρώ) και πιο πάνω ο 2.0 TSI 190 PS 4Motion (42.240 ευρώ). Οι πετρελαίου είναι οι 2.0 TDI 150 PS (36.910 ευρώ) και 2.0 TDI 190 PS 4Motion (43.020 ευρώ).

Δείτε ακόμη: Volkswagen Tiguan: To Golf των SUV!


Get it on Google Play Download on the App Store