Ο 4κίνητος εξερευνητής των 14.930 ευρώ

Το αυτοκίνητο πέρα από ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη της καθημερινότητάς μας, είναι κι ένα μέσο που μας επιτρέπει να ξεφεύγουμε από αυτή, γνωρίζοντας νέους τόπους και συναρπαστικούς προορισμούς.

Για να ταξιδέψετε όμως όσο το δυνατόν πιο μακριά από την άσφαλτο, χρειάζεστε κι ένα αυτοκίνητο που ιδανικά θα πρέπει να εφοδιάζεται με 4κίνηση, θα διαθέτει μια πολύ καλή κι εργονομική καμπίνα, αλλά και compact διαστάσεις που θα σας επιτρέπουν με άνεση να εξερευνήσετε και το πλέον στενό μονοπάτι! Μια τέτοια αξιόλογη περίπτωση είναι το δημοφιλές κι αγαπητό Suzuki Ignis, το οποίο είναι διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 83 ίππων. Ανάλογα την επιθυμία του υποψήφιου αγοραστή, το Ignis μπορεί να αποκτηθεί με κίνηση είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς, που είναι κι η περίπτωση που εστιάσαμε.

Ως 4κίνητο το Ignis ξεκινάει από τα 14.930 ευρώ στην έκδοση GL, με ένα άκρως ικανοποιητικό εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας όπως: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι  καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, ράδιο CD MP3, Bluetooth, αυτόματη λειτουργία φώτων, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, hill assist, σύστημα ελέγχου κατάβασης κ.α.

Αν θέλετε το κάτι παραπάνω, υπάρχει η έκδοση GL+ με επιπλέον 1.040 ευρώ (15.970 ευρώ έπειτα από το όφελος των 300 ευρώ του προγράμματος Hybrid For U), περιλαμβάνοντας ακόμα: σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, συστήματα αυτόνομης πέδησης και προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση GLX με τιμή από 17.430 ευρώ, έπειτα από το όφελος των 300 ευρώ του Hybrid For U. Πρόσθετα εξοπλίζεται με ενσωματωμένα φλας στους εξωτερικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, cruise control, σύστημα πλοήγησης, αυτόματο κλιματισμό και keyless start.

Δυναμικό αν και compact διαστάσεων!

Oι μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις του Ignis (μήκος 3.700 χλστ., πλάτος 1.690 χλστ., ύψος 1.605 χλστ. και μεταξόνιο 2.435 χλστ.) το καθιστούν ιδανικό για την κίνηση εντός πόλης, μιας το παρκάρισμα κι οι ελιγμοί δεν πρόκειται να σας αγχώσουν ξανά. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει με τις δυναμικές γραμμές του, ενώ οι εκτός δρόμου δυνατότητές του τονίζονται από τις προστατευτικές ενθέσεις στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στα μαρσπιέ και γύρω από τους θόλους των τροχών.

Νεανική και μοντέρνα καμπίνα!

Η καμπίνα του Suzuki Ignis ξεχωρίζει τόσο με το σχεδιασμό της, όσο και με την προσεγμένη κατασκευή της. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά, με το τελικό φινίρισμα να είναι αψεγάδιαστο. Ο οδηγός βρίσκει εύκολα τη θέση που τον βολεύει χάρη στις ρυθμίσεις του καθίσματός του, απολαμβάνοντας πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα, πρακτικότητα με τον ικανοποιητικό αριθμό θηκών, αλλά και την εργονομία, αφού όλα είναι εκεί που τα περιμένει! Τα καλά νέα συνεχίζονται και σε επίπεδο χώρων τώρα, όπου τέσσερις επιβάτες θα βολευτούν χωρίς την παραμικρή παραχώρηση, με το χώρο για τα πόδια τους να θυμίζουν χώρους μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Στα συν προσθέστε και το σχεδόν κάθετο άνοιγμα των πίσω θυρών, στοιχείο που διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το πίσω συρόμενο κάθισμα (στάνταρ από τη δεύτερη έκδοση GL+), διαμορφώνοντας τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ μεταξύ 227-490 λτ. Όταν πέσουν οι πλάτες, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.086 λίτρα.

Καλή απόδοση κι οικονομία σε ένα!

Το μίνι SUV Suzuki Ignis κινείται από το 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.2 Dualjet, με νέο σύστημα διπλού ψεκασμού, προσφέροντας καλύτερη απόκριση και χαμηλότερη κατανάλωση. Σημαντικός συνεργάτης για την επίτευξη επιδόσεων σε συνδυασμό με την οικονομία καυσίμου, είναι το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, που αποτελείται από μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG) και μιας υψηλής απόδοσης (10Ah) μπαταρία ιόντων λιθίου. Η απόδοσή του φτάνει τους 83 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και τα 107 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 121-122 γρ./χλμ. νούμερο που εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

Σας πάει παντού!

Στο δρόμο το Suzuki Ignis είναι απολαυστικό! Αρχικά εντός του αστικού ιστού «χώνεται» παντού και δεν θα αντιμετωπίσετε την παραμικρή δυσκολία, τόσο λόγω διαστάσεων, όσο και του κοφτερού τιμονιού, με τα μόλις 4,7 μέτρα ακτίνα στροφής. Ποτέ ξανά οι ελιγμοί δεν ήταν τόσο εύκολοι! Από εκεί κι έπειτα το set up της ανάρτησης συνδυάζει άνεση και κράτημα όταν απαιτηθεί, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη σταθερότητα στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου. Στις στροφές τώρα η πρόσφυση είναι επαρκής για να στρίβετε παντού με «αέρα» κι άνεση, με τον οδηγό να νιώθει ασφαλής σε κάθε περίπτωση. Κι όταν θα πατήσετε εκτός δρόμου, το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης AllGrip με τον συνεκτικό συμπλέκτη, κάνει όλη τη δουλειά για εσάς! Το σύστημα αυτό μόλις διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, ενεργοποιεί τα φρένα στους τροχούς που ολισθαίνουν και μεταδίδει την ροπή στους τροχούς που διαθέτουν πρόσφυση. Πρόσθετα, υπάρχει και σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control), που ενεργοποιείται με το πάτημα του σχετικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Εν ολίγοις σας πάει παντού, άνετα και με ασφάλεια! Αναμφίβολα το Suzuki Ignis είναι από τα πλέον value for money SUV που θα βρείτε αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά!

Get it on Google Play Download on the App Store