Πωλείται Crossover 160 ίππων με μόνο 22.890 ευρώ;

Στο άκουσμα και μόνο μικρομεσαίου Crossover ή SUV και μάλιστα με ισχυρό κινητήρα, μαζί με όλο τον εξοπλισμό, οι τιμές που έρχονται απευθείας στο νου, είναι κοντά στις 30.000 ευρώ. Πώς όμως θα σας ακούγονταν ότι υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο Crossover με όλες τις παραπάνω προδιαγραφές, το οποίο πωλείται στην τιμή των μόλις 22.890 ευρώ;

Σίγουρα απίθανο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και πρόκειται για το Kia XCeed 1.5 T-GDi 160 PS LX Optimum iMT 48V Hybrid. Αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο δελεαστική πρόταση της κατηγορίας του, καθώς δεν του λείπει απολύτως τίποτα, ενώ παράλληλα συνοδεύεται με εργοστασιακή 7ετή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο των 1.482 κ.εκ., απόδοσης 160 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με 253 Nm ροπή στις 1.500-3.500 σ.α.λ. To 48V Hybrid σύστημα εκκινεί τον κινητήρα για πιο άμεση και ομαλή εκκίνηση, ενώ κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφορικές διαδρομές, προσφέρει επιπλέον ροπή. Έτσι εξασφαλίζεται πολύ καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές και θετικό τράβηγμα, χωρίς θόρυβο, κενά ή εξάρσεις ισχύος. Παράλληλα, το μοτέρ προσφέρει γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 208 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Kia, η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται στα 5,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 134 γρ./χλμ. Για όσους πάλι δεν θέλουν το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, στην άκρως συμφέρουσα τιμή των 24.490 ευρώ.

Πολύ ισορροπημένο είναι το Kia XCeed και στο δρόμο, χάρη στο επιτυχημένο ταίριασμα του πλαισίου με τις κατάλληλα ρυθμισμένες, ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς. Παρά το γεγονός ότι είναι πιο ψηλό από ένα κλασικό χάτσμπακ (απόσταση από το έδαφος 172 χλστ. με τις 16άρες ζάντες και 184 χλστ. με τις 18άρες), συμπεριφέρεται σαν ένα καλοστημένο 5θυρο μοντέλο. Η σφιχτές ρυθμίσεις και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι στον πίσω άξονα εξασφαλίζουν εξαιρετική σταθερότητα, χωρίς τάσεις πλεύσης ή έντονες κλίσεις στις στροφές. Ακόμα και με άτσαλες κινήσεις το αυτοκίνητο παραμένει ελεγχόμενο, το τιμόνι μεταφέρει επαρκή αίσθηση και τα φρένα είναι δυνατά.

Τα θετικά γνωρίσματα του δυναμικού σχεδιαστικά XCeed με το αμάξωμα των 4.395 χλστ. συνεχίζονται και στο εσωτερικό του. Σε αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή του, μέσω της χρήσης μαλακών πλαστικών σε πολλές επιφάνειες και της γεροδεμένης συναρμογής. Επιπλέον, η πιο ψηλή θέση οδήγησης, οι πολλές θήκες, η απροβλημάτιστη εργονομία και οι πολλαπλές ρυθμίσεις τιμονιού – καθίσματος κάνουν τον χρήστη να νιώθει βολικά και ξεκούραστα. Άνετα θα αισθανθούν και οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι, καθώς έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς χώρους, μαζί με τα 380 λίτρα για τις αποσκευές.

Όσο για τον εξοπλισμό του LX Optimum των 22.890 ευρώ περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, Full LED φώτα, οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη λειτουργία φώτων και φώτα ομίχλης.

Get it on Google Play Download on the App Store