Το Premium SUV που δεν του λείπει τίποτε!

Όταν μιλάμε για premium αυτοκίνητα, είναι απόλυτα αναμενόμενο να προσφέρονται στο κοινό τους με πλήρη παράταξη του «οπλοστασίου» τους. Τόσο σε ότι αφορά τους αποδοτικούς κινητήρες, όσο και τον εξοπλισμό, την τεχνολογία, την πολυτέλεια και την ασφάλεια.

Μια αξιοθαύμαστη μάρκα που έχει κατορθώσει στο πέρασμα των ετών να συνδέσει ακράδαντα το όνομά της με την πολυτέλεια και με την ασφάλεια, δεν είναι άλλη από την Volvo, με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γκάμα κορυφαίων της μοντέλων! Όπως η ναυαρχίδα της, το Volvo XC90, που έχει κατορθώσει να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Βλέπετε το αυτοκρατορικό παρουσιαστικό του κεντρίζει αμέσως το κοινό, το οποίο εντυπωσιάζεται ακόμα περισσότερο όταν έρθει σε επαφή με την πολυτελή κι ευρύχωρη καμπίνα, αλλά και όταν οδηγήσει το μεγάλο SUV με τα δυνατά μηχανικά σύνολα. Το Volvo XC90 είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπια υβριδική τεχνολογία, αλλά κι ως plug-in hybrid (Recharge) με τον πανίσχυρο κινητήρα βενζίνης Τ8 και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 390 ίππων. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως τα πράγματα.

Κινητήρες και εκδόσεις για κάθε ανάγκη

Καταρχήν, όλοι οι κινητήρες του XC90 είναι 4κύλινδροι και 2λιτροι, ανεξαρτήτως καυσίμου και τεχνολογίας, με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Ξεκινώντας με το βενζίνης B6 και το ήπιο υβριδικό σύστημα, προσφέρεται από την έκδοση Inscription, με τιμή που ξεκινάει από τα 89.737 ευρώ. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 300 ίππους και 420 Nm ροπής, ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ., με μέση εργοστασιακή κατανάλωση 9,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 207 γρ./χλμ. Για όσους επιθυμούν να έχουν έναν πετρελαιοκινητήρα στη διάθεσή τους, υπάρχει η έκδοση Β5 με ισχύ 235 ίππων και 480 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ., μέση κατανάλωση 6,9 λτ./100 χλμ. και με εκπομπές CO2 180 γρ./χλμ. H τιμή του XC90 B5 ξεκινάει από τα 79.420 ευρώ.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Volvo XC90

Η κορυφαία έκφανση όμως του Volvo XC90 είναι η έκδοση Recharge με τον ισχυρό κινητήρα βενζίνης 1.969 κ.εκ. και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής ισχύος 390 ίππων και 640 Nm ροπής. Με τέτοια νούμερα αντιλαμβάνεστε ότι οι επιδόσεις το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι εκρηκτικές, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται στο κοντέρ σε 5,8 δλ. Το ακόμα καλύτερο είναι πως χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το Volvo XC90 Recharge «καίει» ελάχιστο καύσιμο, αφού η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τα 2,7 λτ./100 χλμ. Μάλιστα με τον ηλεκτροκινητήρα σε πλήρη φόρτιση μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χλμ.! Στα συν προσθέστε και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, χάρη στα 61 γρ./χλμ. CO2.  

Τέλος, σημαντικό δέλεαρ για την αγορά ενός νέου Volvo XC90 (όπως και για κάθε νέο Volvo) είναι ο υπερπλήρης εξοπλισμός άνεσης κι ασφάλειας που ενσωματώνουν, καθώς κι η 5ετής εγγύηση που προσφέρεται, συν τα 5 χρόνια οδικής βοήθειας Volvo Assistance.

Πολυτέλεια σε όλα του!

Από την πρώτη επαφή γίνεται αντιληπτό πως το Volvo XC90 διαθέτει όλα όσα αναζητά ο απαιτητικός κάτοχός του. Η πληθωρική σιλουέτα του ενισχύει το δυναμισμό που επιβάλλεται να αποπνέει ένα SUV αυτής της κατηγορίας, στοιχείο που ενισχύεται με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, αλλά και την μεγάλη μάσκα! Περνώντας στο εσωτερικό του XC90, η εικόνα που εισπράττει άμεσα κανείς, είναι αυτή ενός πολυτελούς, ευρύχωρου και high-tech αυτοκινήτου. Το βλέμμα πέφτει απευθείας στη μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη τύπου tablet οθόνη του συστήματος πολυμέσων, όπως επίσης και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων! Όλα τα υλικά είναι εξαιρετικής ποιότητας, με τη συναρμογή και το φινίρισμα να είναι υψηλού επιπέδου.

Από πλευράς χώρων, στο εσωτερικό του XC90 θα μετακινηθούν με άνεση έως και 7 ενήλικοι επιβάτες. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση, στα οποία τρία άτομα θα φιλοξενηθούν χωρίς καμία παραχώρηση. Τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς που είναι διπλωμένα στο δάπεδο σηκώνονται εύκολα και μεταφέρουν χωρίς πρόβλημα επιβάτες με ύψος έως περίπου 1,7 μ. Μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 692 λτ. στη 5θέσια διάταξη ή με 314 λτ. στην 7θέσια.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Volvo XC90

Get it on Google Play Download on the App Store