Τσίλικο crossover με 19.490 ευρώ

Το να έχεις στην κατοχή σου ένα στιλάτο αυτοκίνητο, είναι κάτι που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση κάθε φορά που βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι του. Κι αυτό γιατί σε κάθε πέρασμα συγκεντρώνεις βλέμματα θαυμασμού (ενίοτε και ζήλειας) και μπαίνεις αυτομάτως στο επίκεντρο της συζήτησης.

Φανταστείτε πως θα νιώθετε πίσω από το τιμόνι του εντυπωσιακού Kia XCeed, του πολύ μοντέρνου μικρομεσαίου crossover της Kia με την πολύ δυναμική εμφάνιση που σε κάνει να το χαζεύεις. Παρά το γεγονός πως είναι πολυτελές μέσα – έξω, η Kia προσφέρει το XCeed σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμή για τις αρετές του. Στην έκδοση Optimum και έπειτα από την έκπτωση των 1.000 ευρώ, η τιμή του ξεκινάει από τα 19.490 ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός του ικανοποιεί και με το παραπάνω, αφού διαθέτει:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης
  • Αυτόνομο φρενάρισμα
  • Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής
  • Αυτόματα φώτα και αυτοματισμός μεγάλης σκάλας προβολέων
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικούς καθρέπτες
  • Έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κι άλλα ακόμα!

Μπορείς να το παρατηρείς για ώρα!

Αυτό που κατάφεραν οι σχεδιαστές της μάρκας, είναι να συνδυάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενός SUV (184 χλστ.) με τα σπορτίφ χαρακτηριστικά ενός hatchback. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει το μοτίβο ice cube, το γνωστό μας πλέον «Tiger Nose», ενώ έντονο δυναμισμό προσδίδουν οι λεπτές οριζόντιες λεπίδες στον προφυλακτήρα και η ασημί ποδιά. Παρατηρώντας το προφίλ του XCeed ξεχωρίζει η τοξοειδής οροφή, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το πίσω μέρος με τα λεπτά φώτα, το διαχύτη και τα δύο σχήματα που μοιάζουν με απολήξεις εξάτμισης. Και καθότι Crossover, ο περιπετειώδης χαρακτήρας τονίζεται με τις ράγες οροφής και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Ξεχωριστή κι η καμπίνα του!

Ακόμα ένα πολύ δυνατό στοιχείο του Kia XCeed είναι η καμπίνα του! Η προσοχή στην ποιότητα είναι έκδηλη, μιας κι έχουν επιλεγεί μαλακά υλικά για την κατασκευή του ταμπλό, με τη συναρμογή να είναι γεροδεμένη, ενώ κι ο διάκοσμος είναι εξαιρετικά φινετσάτος. Ο οδηγός κάθεται αναπαυτικά και θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση, ενώ όλα τα χειριστήρια είναι σωστά τοποθετημένα και τακτοποιημένα. Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσετε στους χώρους επιβατών, μιας και τέσσερα ενήλικα άτομα θα φιλοξενηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, το πορτ μπαγκάζ των 426 λίτρων είναι αρκετό για να χωρέσουν οι αποσκευές μιας οικογένειας.

Εύρωστος κινητήρας

Το εμφατικό αμάξωμα του XCeed κινεί ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 T-GDi, με απόδοση 120 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ., συνδυασμένο με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Διακρίνεται για το δυνατό του τράβηγμα από χαμηλά με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 11,3 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 186 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 6,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 138 γρ./χλμ.

Εμπνέει σιγουριά σε κάθε διαδρομή!

Το XCeed κερδίζει αμέσως τον οδηγό του και με την οδική συμπεριφορά. Αναπτύσσει με ευκολία υψηλές ταχύτητες που δεν γίνονται αντιληπτές από τους επιβάτες, λόγω της πολύ καλής ποιότητας κύλισης, της ηχομόνωσης αλλά και της εξαιρετικής του ευθυβολίας. Oι κατάλληλα ρυθμισμένες ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, φιλτράρουν τις κακοτεχνίες του δρόμου, προσφέροντας παράλληλα πολύ καλό πάτημα σε κάθε διαδρομή. Επιπλέον συνδράμουν στο να παραμένουν μικρές οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, με όλο το στήσιμο να εμπνέει ασφάλεια όπου κι αν πρέπει να κινηθείτε!

Get it on Google Play Download on the App Store