Υβριδικό 4×4 για πόλη, βουνό και θάλασσα με 16.280€

Οι απαιτήσεις και ανάγκες όσων ψάχνουν για ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι πολλές, ακόμα και από τα πιο μικρά αυτοκίνητα. Όταν στην «εξίσωση» μπαίνουν οι όροι SUV, υβριδικό και τετρακίνητο, τότε αμέσως ο καθένας σκέφτεται πολύ μεγάλα ποσά, που απευθύνονται σε όσους έχουν πολλά χρήματα.

Παρόλα αυτά με 16.280 ευρώ μπορεί κανείς να συνδυάσει όλα τα παραπάνω ζητούμενα, αφού υπάρχει ένα αυτοκίνητο που είναι ιδανικό για την πόλη, όμως παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα κίνησης εκτός της ασφάλτου ή σε ολισθηρά οδοστρώματα. Το πολλαπλών δραστηριοτήτων αυτό μοντέλο είναι το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid Allgrip.

Το σύστημα τετρακίνησης Allgrip Auto μέσω ενός συνεκτικού συμπλέκτη, μεταφέρει ροπή αυτόματα στους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύεται απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση του οχήματος σε ολισθηρά οδοστρώματα με χιόνι ή λάσπη. Σε συνδυασμό με το σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης, τους κοντούς προβόλους, τα 180 χλστ. απόστασης από το έδαφος και το χαμηλό βάρος των 910 κιλών, το Ignis 4×4 μπορεί να κινηθεί άνετα εκεί που άλλα οχήματα θα κολλήσουν. Ειδικά και με την προσθήκη πιο χωμάτινων ελαστικών, αυξάνονται οι δυνατότητες κίνησης πέρα της ασφάλτου.

Δείτε ακόμα: Λιγόφαγο Hybrid SUVάκι με 14.680 ευρώ

Το εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς μίνι 4κίνητο SUV κινείται από το 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο 1.2 λτ. Dualjet, των 83 ίππων και 107 Nm ροπής. Χείρα βοηθείας αποτελεί το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, το οποίο βελτιώνει το τράβηγμα και την απόκριση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει κατανάλωση και ρύπους. Σύμφωνα με τη Suzuki, το αυτοκίνητο φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 12,8 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 121 γρ./χλμ.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό της πρώτης έκδοσης GL, περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αυτόματη λειτουργία φώτων, προβολείς LED, φώτα ομίχλης και ράδιο CD MP3. Όσοι θέλουν ακόμα αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου, τότε θα καλυφθούν πλήρως από το GL+ των 17.630 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store