Ανάκληση 1,4 εκατ. Honda παγκοσμίως

Το καλοκαίρι δεν έχει ξεκινήσει καλά για τη Honda καθώς εκτός της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε, ανακαλεί κοντά στα 1,4 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα ανάκλησης περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μοντέλα από την γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας και τα περισσότερα του πολυτελούς brand, Acura. Το πρόβλημα που προκάλεσε την αναστάτωση εντοπίζεται στην αντλία καυσίμου. Τα αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με τον συγκεκριμένο τύπο αντλίας, μπορεί να υποστούν απώλεια ισχύος ή και να σβήσουν εντελώς λόγω χαμηλής πίεσης, που οφείλεται σε ελαττωματικές φτερωτές. Κοινώς, η αντλία δεν τραβάει καύσιμο και ο κινητήρας υπολειτουργεί, φτάνοντας μέχρι το ενδεχόμενο της απενεργοποίησης.

Δείτε ακόμα: Ανάκληση Honda Civic και CR-V 20ετίας και άνω

Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα Accord, Civic Hatchback, Civic Type R, HR-V και NSX χρονολογίας 2018-2019, το Jazz του 2019 και το Insight του 2019-2020. Επιπλέον, περιλαμβάνονται τα Acura RDX, RLX και RLX Sport Hybrid του 2019, μαζί με το προαναφερθέν NSX του 2018-2019.

Διαβάστε επίσης: Ανάκληση σε πολλά μοντέλα Volvo στην Ελλάδα

Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως δεν έχει προκληθεί ατύχημα ή τραυματισμοί από τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία. Οι επιστολές προς τους ιδιοκτήτες των οποίων τα αυτοκίνητα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάκλησης, θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα τέλη Ιουλίου και η επισκευή θα αφορά στην αντικατάσταση των ελαττωματικών αντλιών.

Get it on Google Play Download on the App Store