Νέο Audi A8: Τα πρώτα επίσημα σκίτσα

Στις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η επίσημη αποκάλυψη του ανανεωμένου Audi A8, ωστόσο από σήμερα τα πρώτα επίσημα σκίτσα της Γερμανικής ναυαρχίδας που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, έρχονται για να μας αποκαλύψουν τα νέα στοιχεία που θα μας φέρει το αυτοκίνητο. Έτσι λοιπόν, το εμπρόσθιο τμήμα του ανανεωμένου A8 έρχεται με αρκετές αλλαγές, με τον προφυλακτήρα να ανασχεδιάζεται πλήρως και να συμβάλει στο δυναμισμό του αυτοκινήτου. Έπειτα, αλλάζει και η σχεδίαση των φωτιστικών, τα οποία μάλιστα θα φέρουν τους νέους LED λαμπτήρες του Συστήματος Matrix LED της Audi. Στο πίσω μέρος τώρα, η πιο ορατή αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη μιας οριζόντιας χρωμιωμένης λωρίδας που τέμνει τα πίσω φωτιστικά, ενώ αλλάζει η σχεδίαση των εξατμίσεων και προστίθεται επίσης χρώμιο στον προφυλακτήρα.

Η Audi προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο νέο Σύστημα εμπρόσθιου φωτισμού Matrix LED του ανανεωμένου A8, τονίζοντας παράλληλα την ύπαρξη πλήρως LED λαμπτήρων και στα πίσω φωτιστικά. Συνολικά υπάρχουν 43 LED στα εμπρόσθια φωτιστικά και 24 στα πίσω. Γυρνώντας στα εμπρόσθια Matrix LED, εδώ το Σύστημα μέσω μιας κάμερας διαβάζει συνεχώς το δρόμο και ανιχνεύει αυτοκίνητα που κινούνται στην αντίθετη λωρίδας, χαμηλώνοντας την ένταση ή ακόμη και σβήνοντας αυτόματα το φωτισμό, για να μην αποσπάσει την προσοχή του αντίθετα διερχόμενου οδηγού.

Επιπλέον αυτού, τα Matrix LED περιλαμβάνουν έναν νέο τρόπο για την απεικόνιση του φλας, που χρησιμοποιεί 7 ειδικά διαμορφωμένα «κουτάκια» κίτρινων LED λαμπτήρων στο κάτω τμήμα του προβολέα. Κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης του φλας, κάθε ένα «κουτάκι» ενεργοποιείται διαδοχικά και σε διάστημα μόλις 20 milisecond, από το εσωτερική προς την εξωτερική πλευρά του προβολέα. Μετά από 150 milisecond όλα τα «κουτάκια» είναι αναμμένα και φωτίζουν για 250 milisecond, ώστε αμέσως μετά να επαναληφθεί το οπτικό σήμα.

Get it on Google Play Download on the App Store