Νέο Audi A5 Coupe και S5 Coupe με έως 354 ίππους (+video)

Εννιά χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτης γενιάς Audi A5 Coupe (το 2007), η εν λόγω μάρκα αντικαθιστά το πολυτελές σπορ κουπέ μοντέλο της, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τις σχεδιαστικές του γραμμές (όπως και στα υπόλοιπα Audi). Αν και με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν να έχει κάνει ένα εκτεταμένο facelift, το δεύτερης γενιάς A5 Coupe είναι εντελώς καινούργιο και βασίζεται σε νέο πλαίσιο το οποίο ζυγίζει συνολικά 60 κιλά λιγότερα από το προγενέστερο μοντέλο.

Στο εμπρός μέρος του νέου A5 Coupe κυριαρχεί η αισθητά μεγαλύτερη μάσκα, το μυώδες καπό με τα νεύρα και τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED ή Matrix LED. Στο πλάι διατήρησε το σφηνοειδές του προφίλ με τον πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (0,25) και απέκτησε πιο αιχμηρό νεύρο στο ύψος των ώμων, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα πιο μακρόστενα LED φωτιστικά σώματα, ο ανάγλυφος προφυλακτήρας και η αεροτομή που σχηματίζεται στο τελείωμα του καπό. Παράλληλα το νέο S5 Coupe διαθέτει πιο σπορτίφ σχεδιασμού προφυλακτήρες και ζάντες, καθώς και ασημί καθρέπτες.

Στο εσωτερικό ο σχεδιασμός άλλαξε τελείως και το νέο A5 παρουσιάζεται αισθητά πιο σύγχρονο σε κάθε επίπεδο. Σύμφωνα με την Audi προσφέρονται περισσότεροι χώροι για τους επιβάτες χάρη στην αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, όπως επίσης και μεγαλύτερος κατά 10 λίτρα χώρος αποσκευών (465 λτ.). Στο μινιμάλ ταμπλό κυριαρχεί ο εικονικός πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT των 12,3 ιντσών, καθώς και η οθόνη αφής των 8,3 ιντσών στην κονσόλα του συστήματος πολυμέσων MMI. Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια πλειάδα από συστήματα υποστήριξης, τα οποία με την σειρά τους αυξάνουν τα επίπεδα ενεργητικής ασφαλείας.

Το νέο Audi A5 Coupe θα είναι διαθέσιμο με δύο TFSI κινητήρες και τρεις TDI, με αυξημένη απόδοση κατά 17% που κυμαίνεται μεταξύ 190 και 286 ίππων και μειωμένη κατανάλωση κατά 22%. Ο ισχυρότερος θα είναι ο 3.0 TDI των 286 ίππων, ωστόσο ακόμα δεν ανακοίνωσε πιο αναλυτικά στοιχεία.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το S5 Coupe με τον καινούργιο V6 3.0 TFSI κινητήρα ισχύος 354 ίππων (+21 hp από το προγενέστερο). Στα 0-100 χλμ./ώρα επιταχύνει σε 4,7 δευτερόλεπτα και η κατανάλωση είναι 7,3 λτ./100 χλμ.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store