0-316 χλμ./ώρα με Opel Kadett GSi 1.250HP (+video)

Το Opel Kadett E είναι ένα αυτοκίνητο περασμένο αλλά όχι ξεχασμένο, καθώς ακόμη και σήμερα κυκλοφορεί στους δρόμους, ενώ διατηρεί φανατικό κοινό. Ιδιαίτερα η κορυφαία του έκδοση, που ζει μεγάλες στιγμές στα χέρια βελτιωτών.

Δείτε ακόμα: Opel Kadett τα βάζει με M3, RS 6 και R8! (+video)

Πολλά Kadett GSi έχουν κάτω από το καπό τον 2λιτρο τούρμπο του «μεγάλου» Calibra, αντί του εργοστασιακού ατμοσφαιρικού 16βάλβδιδου C20XE. Το πόσο πάνω από τα 156 άλογα φτάνει, εξαρτάται κάθε φορά από τα χέρια του μάστορα. Δεν είναι λίγα αυτά που κυμαίνονται ακόμα και στα 1.000 αλόγα, ενώ εκλεκτά δείγματα τα ξεπερνάνε! To ασημί της WKT είναι από τα πιο σεσημασμένα της Ευρώπης, αποδίδοντας 1.250 ίππους. Εκτός του κινητήρα, φιλοξενεί και το σύστημα μετάδοσης του Calibra 4×4. Η τεράστια ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, καθιστώντας το φαινομενικά «άκακο» χάτσμπακ σε μεταμφιεσμένο hypercar!

Δείτε επίσης: 80’s κόντρα με Opel Kadett GSi και BMW 325i (+video)

Το αυτοκίνητο καλύπτει το μισό μίλι (800 μέτρα) σε 16,79 δλ. και ταχύτητα εξόδου 316,04 χλμ./ώρα – κι αυτό με φυλαγμένη εκκίνηση, για προστασία των διαφορικών. Στην προκειμένη, το γρανάζωμα στο 6άρι σειριακό είναι σχετικά «κοντό». Με νορμάλ κλιμάκωση και φουλ γκάζι (κάποιες ταχύτητες δεν τις «γέμισε» ο οδηγός), το «1250άρι» Kadett κυμαίνεται στα 350 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: 0-320 χλμ./ώρα με Honda Integra Turbo (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store