Opel Kadett τα βάζει με M3, RS 6 και R8! (+video)

Το Opel Kadett, στην τελευταία 5η του γενιά και πριν αντικατασταθεί από το Astra, ήταν διαθέσιμο στην πιο σπορ έκδοση GSi, με έναν ισχυρό 2.0 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα, εξελιγμένο από την Cosworth. Η ισχύς του άγγιζε τους 156 ίππους και η ροπή τα 203 Nm. Οι επιδόσεις ήταν εξαιρετικές τηρουμένων των αναλογιών της εποχής, όπου για τα πρώτα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνταν 7,7 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: 0-232 χλμ./ώρα με Opel Kadett GSi (+video)

Το Kadett που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, δεν είναι GSi, ενώ εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό μοντέλο, με άβαφους προφυλακτήρες και ζάντες. Ούτε φουσκώματα, μήτε τεράστιες αεροτομές και αεραγωγοί και γενικά πολύ λιτή εμφάνιση. Όμως, σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, κάτω από το εμπρός καπό του κρύβονται 730 ίπποι, παρόλο που δεν του φαίνονται.

Το ίδιο μάλλον Kadett, το είχαμε δει ξανά πριν από σχεδόν δύο χρόνια να κοντράρεται με Lamborghini Huracan και να έχει 600 ίππους. Τώρα, με την ανεβασμένη ισχύ των 730 ίππων, ο οδηγός του θα νιώθει περισσότερη σιγουριά και τα βάζει με άλλα σπορ μοντέλα ή υπεραυτοκίνητα. Αρχικά στήνεται με ένα προγενέστερο Audi RS 6 Avant, κατόπιν με μια BMW M3 F80 και στο τέλος με ένα Audi R8. Κάπου κερδίζει και κάπου χάνει, όμως είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, αφού στη γραμμή του τερματισμού αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Opel Kadett «τα πάει» με Lamborghini Huracan (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store