Opel Kadett «τα πάει» με Lamborghini Huracan (+video)

Η Lamborghini Huracan είναι το αγαπημένο «παιδί» των video με κόντρες. Είτε εργοστασιακός είτε βελτιωμένος, σε πισωκίνητη και τετρακίνητη εκτέλεση, ο μικρότερος «Ταύρος» από τη Sant’Agata βρίσκει συνεχώς τον τρόπο να μένει στην επικαιρότητα.

Δείτε ακόμα: Honda NSX «διαλύει» Lamborghini Huracan (+video)

Τώρα τελευταία το ίδιο συμβαίνει και με έναν εντελώς «ασυνήθη ύποπτο», που ακούει στο όνομα Opel Kadett. Αφού, λοιπόν, το παρακολουθήσαμε να μοιράζει τρομάρα σε μια ανυποψίαστη Ferrari 488 GTB στον αυτοκινητόδρομο, ήρθε η ώρα να δούμε πώς τα πηγαίνει απέναντι στην Huracan εντός διαδρόμου dragster. Σύμφωνα με την περιγραφή του video, το συγκεκριμένο γερμανικό χάτσμπακ τοποθετείται στην περιοχή των 600 ίππων και σχεδόν ακριβώς απέναντι στα 610 άλογα του ατμοσφαιρικού V10 των 5.2 λίτρων της Huracan LP610-4. Mε δεδομένο πως το εργοστασιακό Kadett ζυγίζει γύρω στα 900 κιλά και αφού λάβουμε υπόψη πως ετούτο διαθέτει «γυμνό» εσωτερικό, αλλά και κάποιο βάρος από τις βελτιώσεις στο μοτέρ και τις ενισχύσεις στο σασί, μπορούμε να πούμε κατά προσέγγιση πως βρίσκεται κοντά στα 400-500 κιλά χαμηλότερα από την Huracan. Φυσικά η Lambo χαίρει της αμέριστης συνδρομής 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και συστήματος τετρακίνησης με launch control. Το Kadett από την άλλη πρέπει να περάσει 600 άλογα στον δρόμο από τους εμπρός τροχούς και μόνο βοήθημα την ταχύτητα άνω-κάτω άκρων του οδηγού.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R «δικάζει» όποιον στέκεται δίπλα του (+video)

Απολύτως αναμενόμενα η Huracan «εκτινάσσεται» στην εκκίνηση και μένει με άνεση στην πρωτοπορία μέχρι το πέρας του μισού μιλίου, που ολοκληρώνει σε 18,1 δλ.- περισσότερα από 2 δλ. μπροστά από το Kadett. Το τελευταίο όμως, πιστοποιεί τη δύναμη -αλλά και το handicap στην εκκίνηση- με τα 256,22 χλμ./ώρα της ταχύτητας εξόδου (254, 41 η Huracan). Κάτι που επαναλαμβάνει κόντρα στην κορυφαία Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid των 680 ίππων και 850 Nm ροπής (269,66 χλμ./ώρα το Kadett, 246,06 η Porsche-αν και ο οδηγός της γερμανικής λιμουζίνας «άφησε» προς το τέλος της διαδρομής). Κοινώς, μην σε πετύχει το συγκεκριμένο Kadett!

Get it on Google Play Download on the App Store