Ferrari F430 σκέτη… σαύρα

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως στα supercars δεν χωράνε βελτιώσεις καθώς είναι τέτοια η φιλοσοφία των αυτοκινήτων που τα καθιστά από το εργοστάσιο έτοιμα για σκληρή χρήση. Ο βελτιωτικός οίκος Liberty Walk δεν είναι ένας από αυτούς τους πολλούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο.

Λίγες ημέρες πριν είχαμε παρουσιάσει τη βελτιωτική πρόταση του ιαπωνικού οίκου Liberty Walk για τη McLaren 650S. Αυτή τη φορά όμως ένα άλλο supercar έπεσε στα χέρια του Ιάπωνα βελτιωτή και αυτό δεν είναι άλλο από τη Ferrari F430.

Δείτε επίσης: Βελτιωμένο Audi SQ7 TDI με 520 ίππους

Και φυσικά ο Liberty Walk δεν θυσίασε καθόλου το στυλ των αισθητικών παρεμβάσεών του αφού τοποθέτησε στο ιταλικό supercar, εκτός από τα διάσημα πλέον πριτσινωτά φτερά του, νέο προφυλακτήρα εμπρός με σπόιλερ, πλευρικά σπόιλερ, ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα με μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη και αεροτομή.

Όλα τα προαναφερθέντα μέρη είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και κοστίζουν 27.000 ευρώ περίπου. Η Ferrari F430 προαιρετικά διατίθεται με αερανάρτηση η οποία κοστίζει 8.000 ευρώ και συνοδεύεται από ζάντες αλουμινίου (5.000 ευρώ).

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές πάντως, με την Ferrari F430 να εξακολουθεί να εφοδιάζεται με τον 4.3 λτ V8 κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 490 ίππους και 465 Nmροπής. 


Get it on Google Play Download on the App Store