Επική βελτίωση Nissan GT-R στα 675 άλογα

Η βρετανική βελτιωτική εταιρεία Litchfield κλείνει φέτος τα 20 χρόνια στο χώρο της βελτίωσης και είπε να το γιορτάσει με… στυλ. Έτσι πήρε 20 Nissan GT-R Black Edition και τα απογείωσε στα 675 άλογα και 833 Nm ροπής, δίνοντάς τους παράλληλα την κωδική ονομασία «LM20».

Για την αύξηση της ιπποδύναμης, η Litchfield έβαλε το χέρι της τόσο στην αναπνοή και την τροφοδοσία του αυτοκινήτου όσο και στην εξαγωγή. Συγκεκριμένα, η καρδιά του «Godzilla», ο 3.8 λτ. V6 κινητήρας, απέκτησε μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού καυσίμου παράλληλα με μεγαλύτερες αντλίες καυσίμου, η εισαγωγή αέρα είναι πλέον πιο ελεύθερη, τοποθετήθηκε downpipe και εξαγωγή διαμέτρου 102 χλστ. με πιο ελεύθερο καταλύτη, και το intercooler είναι του ίδιου του βελτιωτή. Φυσικά οι παραπάνω αλλαγές απαιτούν και επαναπρογραμματισμό του εγγεφάλου ο οποίος και έγινε.

Δείτε επίσης: Toyota CH-R βελτιωμένο από την TRD

Αλλαγές έγιναν και στο λογισμικό που ευθύνεται για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, η ανάρτηση έχει αλλαχτεί με την Bilstein Damptronic, τα ελατήρια είναι πλέον της Eibach, έχουν τοποθετηθεί νέα, μεγαλύτερα φρένα και νέες ζάντες αλουμινίου της Rays.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του Nissan GT-R LM20, ο Άγγλος βελτιωτής ανακοινώνει 0-96 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ. και τελική ταχύτητα 328 χλμ./ώρα. Προκειμένου η Litchfield να εξαλείψει όποιες υπόνοιες περί αξιοπιστίας, δίνει τα βελτιωμένα GT-R LM20 με 3ετή εγγύηση, ενώ το όλο πακέτο που περιγράψαμε πιο πάνω κοστίζει περίπου 18.000 ευρώ.

Μάλιστα διατείνεται πως αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την ιπποδύναμη του GT-R.


Get it on Google Play Download on the App Store