Super Audi TT RS-R με 500 ίππους από την ABT

Για την προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η ABT ετοίμασε το πιο σκληροπυρηνικό Audi TT RS-R, το οποίο φέρει πολλές μηχανικές και αισθητικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το TT RS, ενώ θα διατεθεί σε 50 αντίτυπα.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο 5κύλινδρος 2.5 TFSI εργοστασιακής ισχύος 400 ίππων και 480 Nm ροπής αποδίδει μετά την τοποθέτηση νέου λογισμικού 500 ίππους και 570 Nm ροπής. Το ισχυρότερο TT επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα (έναντι 3,7 δλ.) και η τελική του ταχύτητα -με την αφαίρεση του περιοριστή ταχύτητας- ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Πρόγραμμα αναβάθμισης για Audi S4 στους 425 ίππους

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η ABT ενισχύει και την εμφάνιση του Audi TT RS προσφέροντάς του νέα τμήματα από ανθρακόνημα, όπως είναι εμπρόσθιο σπόιλερ, πλευρικά «φρυδάκια» στον προφυλακτήρα, πλαϊνά πτερύγια και πίσω διαχύτης. Αλλαγμένη είναι και η σχεδίαση της μάσκας, ενώ έχουν τοποθετηθεί και καινούργια λογότυπα «TT RS-R» σε κόκκινο χρώμα εμπρός-πίσω.

Η ABT έχει βελτιώσει και τις αναρτήσεις με την τοποθέτηση πιο σπορ ελατηρίων χαμηλώματος και νέων αντιστρεπτικών δοκών εμπρός – πίσω. Επιπλέον, έχει αλλαχτεί η εξάτμιση με νέα πιο σπορ με ρυθμιζόμενα κλαπέτα (μπαίνει κατά παραγγελία) και οι ζάντες με νέες 20 ιντσών, που μπορούν να παραγγελθούν σε διάφορα σχέδια.

Δείτε επίσης: Audi TT RS ρίχνει ξύλο σε Porsche 718 Cayman S


Get it on Google Play Download on the App Store