Εντυπωσιακή Lamborghini Aventador Limited 760 PS της Hamann

Μερικές φορές δεν χρειάζονται μεγάλες επεμβάσεις για να καταστήσεις ακόμη πιο μοναδικά, υπεραυτοκίνητα όπως η Lamborghini Aventador. Αυτό είχε στο νου του ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Hamann, ο οποίος αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική του βελτιωτική πρόταση για την κορυφαία Lambo. Το τελικό του δημιούργημα ονομάζεται Lamborghini Aventador Limited και με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει για το διχρωμία στο αμάξωμα και ιδίως, για τους… λαχανί χρωματισμούς στους αεραγωγούς των προφυλακτήρων.

Όμως η Hamann δεν έμεινε μόνο στο χρώμα, αφού εξοπλίζει την Aventador με αρκετά ανθρακονημάτινα τμήματα, όπως τους ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς δεξιά και αριστερά από το λογότυπο της Lamborghini στο εμπρός μέρος, αλλά και το έξτρα σπόιλερ κάτω από τον προφυλακτήρα. Στο πλάι, νέες ποδιές βελτιώνουν την αεροδυναμική, ενώ πίσω, διακρίνεται η επιθετική αεροτομή -ρυθμιζόμενη μάλιστα- από ανθρακονήματα, όπως και ο νέος διαχύτης, που πλαισιώνει τις τέσσερις ξεχωριστές απολήξεις της εξάτμισης. Στο εσωτερικό της Aventador, μόνο τα νέα δέρματα σε πράσινο και μαύρο χρωματισμό, διαφοροποιούν την πρόταση της Hamann.

Εκτός όμως των επεμβάσεων στο αμάξωμα και το εσωτερικό, η Hamann επενέβη και στον 6.5 λίτρων V12 κινητήρα της Aventador, για του προσδώσει 60 άλογα επιπλέον (760 συνολικά), αλλά και 735 Nm ροπής (+45 Nm). Όσον αφορά στις επιδόσεις, η Hamann δεν έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα νούμερα, ωστόσο με αυτά τα χαρακτηριστικά, η ξεχωριστή αυτή Aventador είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα μόνο σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store