Αγροτικό Toyota-«δαίμονας» 900 ίππων! (+videos)

Το Toyota Tacoma είναι για τους Αμερικανούς ό,τι το Hilux για εμάς. Best seller στην κατηγορία και εκ των λατρεμένων αυτοκινήτων από τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών -και γενικότερα στις Η.Π.Α. Η διαφορά μας, είναι ότι όταν έρθει η ώρα της βελτίωσης στην αντίπερα όχθη, τα πράγματα μπορεί να πάρουν ακραία ονειρική μορφή.

Ο Brad DeBretti είναι ένας ενθουσιώδης νεαρός, που ήθελε ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο για να συμμετέχει σε αγώνες drift. Η πεπατημένη στη Formula Drift θέλει απαραιτήτως V8 κάτω από το καπό, ασχέτως μοντέλου, και δίθυρο αμάξωμα. Την ακολούθησε μεν, όμως το αυτοκίνητο δεν αφορά κάποια Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Nissan Silvia, BMW M3 ή Toyota Supra. Για την ακρίβεια, αφορά Toyota. Αλλά λίγο διαφορετικό από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Datsun με μοτέρ από Silvia έτοιμο για πίστα!

O DeBretti αποφάσισε να μετατρέψει ένα Tacoma σε drift car, δημιουργώντας ένα από τα ελάχιστα αγροτικά του είδους, ένα από τα ισχυρότερα και με διαφορά το πιο δυνατό Toyota pick up στον πλανήτη! Για να το πετύχει, τοποθέτησε έναν κινητήρα από NASCAR και τον βελτίωσε. Το μοτέρ προέρχεται από κάποιο αγωνιστικό Camry -σημειωτέον, η Toyota κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα με τον Kyle Busch- και κανονικά αποδίδει μάξιμουμ 750 ίππους. Στην προκειμένη, ωστόσο, ο ατμοσφαιρικός V8 των 5.87 λίτρων έχει στρογγυλοποιηθεί στα 6.0 λίτρα και φτάσει στα 900 άλογα!

Το σασί είναι ιδιοκατασκευή του DeBretti και αποτελείται από συνθετικά υλικά, με τον πολυεστέρα ως βασικό συστατικό, όμως δεν λείπουν πάνελ από ανθρακονήματα. Το αεροδυναμικό πακέτο είναι επίσης εξελιγμένο από την Forgeline Motorsports, τα φρένα προέρχονται από την Alcon, οι αναρτήσεις από την QA1, οι ζάντες (19 ιντσών εμπρός-20 πίσω) από την Forgeline και τα ελαστικά gForce Sport Comp2 από την BFGoodrich.

Η τεράστια ισχύς εννοείται καταλήγει στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού, ενώ το χειρόφρενο είναι υδραυλικό. Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός, αφορά στο χρόνο κατασκευής: μόλις 90 ημέρες χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί το αγροτικό «σκότος».

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει το «σκληρό» Toyota Tacoma TRD Pro;

Το Tacoma TRD Drift Truck εμφανίστηκε στη φετινή SEMA με την πολύχρωμη φορεσιά, όμως σκοπός της Forgeline είναι να το κάνει κατάμαυρο. Όπως και να ‘χει, το αυτοκίνητο είναι πόθος.

https://www.instagram.com/p/B7cHrvBFPK8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

https://www.instagram.com/p/B7L9YrfABKg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Get it on Google Play Download on the App Store