«Άρρωστο» Nissan GT-R με 1.587 ίππους τροχό! (+video)

Υπάρχουν GT-R με ένα πρόγραμμα και μια εξάτμιση. Υπάρχουν άλλα με διαφορετικά τούρμπο. Και υπάρχουν κι εκείνα που σε κάνουν να απορείς με τα όρια του VR38DETT.

Αυτό που θα παρακολουθήσουμε, δεν τίθεται καν ζήτημα σε ποια κατηγορία ανήκει. Ένας μανιασμένος «Godzilla», από τους ισχυρότερους road legal που έχουν κατασκευαστεί ποτέ! Η βελτίωση του αυτοκινήτου ξεκίνησε με σκοπό τη μετατροπή του σε «φονέα Bugatti» (εξ ου και η πινακίδα «BUG KLR, από το Bugatti Killer», οπότε αυτόματα θα έπρεπε να αποδίδει πάνω από 1.000 άλογα. Ο 3.8 V6 twinturbo έχει αποδείξει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις πως δεν έχει πρόβλημα με τέτοιου είδους ιπποδυνάμεις, ωθώντας κατόχους και βελτιωτές GT-R ψάχνουν διαρκώς μεγαλύτερα νούμερα ισχύος.

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου έχει ξοδέψει πάνω από 80.000 δολάρια (73.501 ευρώ) στην αναβάθμιση του κινητήρα και της μετάδοσης, ώστε να φτάσει στο απόγειο της απόδοσης. Ως ρεαλιστικός στόχος τέθηκαν τα 1.700 άλογα στο στρόφαλο, που θα ισοδυναμούσαν με περίπου 1.300 άλογα στον τροχό. Το μηχανολογικό αριστούργημα της Nissan, όμως, ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο αυτοκίνητο να κουρελιάζει προβλέψεις και προσδοκίες, πάντα προς το καλύτερο.

Το φουσκωμένο GT-R ανέβηκε στο δυναμόμετρο και μετρήθηκε με διάφορες χαρτογραφήσεις. Η πρώτη (και πιο συντηρητική) έβγαλε 984 ίππους στον τροχό, ήτοι πάνω από 1.100 στο στρόφαλο. Με τη μία, λοιπόν, η δύναμη της Bugatti Veyron επιτεύχθηκε και ξεπεράστηκε άνετα. Ακολούθησαν 8 ακόμα μετρήσεις, με διαφορετικές ρυθμίσεις στις πιέσεις των τούρμπο και τους χάρτες ανάφλεξης. Η πιο ακραία όλων, απέδωσε το εξωφρενικό ποσό των 1.587 ίππων στους τροχούς! Συνεπώς, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο στρόφαλος του εν λόγω VR38DETT «βασανίζεται» με περίπου 1.900-2.000 άλογα!

Get it on Google Play Download on the App Store