Ασυγκράτητο Honda Civic Type R 511 ίππων (+video)

Η μάχη για την κορυφή των mega hatches έχει ανάψει για τα καλά. Στην κατάρριψη των ρεκόρ από το Renault Megane R.S. Trophy-R, η Honda απάντησε με το ανανεωμένο Civic Type R και δη την απόλυτη εκδοχή του, το Limited Edition. Αμφιβάλλουμε, πάντως, αν κάποιο από τα ανωτέρω αυτοκίνητα θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο «Τάπερ» που θα παρακολουθήσουμε παρακάτω.

Δείτε ακόμα: Το Honda e κοντράρει το Civic 1.5 λτ. 182 PS

Υπό κανονικές συνθήκες, ο 2λιτρος VTEC Turbo αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής. Ισχύς που μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 5,7 δλ. και τελική 272 χλμ./ώρα. Έχουμε δει πως ο K20C1 μπορεί να φτάσει στις παρυφές των 400 ίππων, με μια βελτίωση 1ου σταδίου (εγκέφαλος, πολλαπλές εισαγωγής-εξαγωγής). Σήμερα, όμως, θα δούμε πραγματικά μέχρι που μπορεί να φτάσει το ιαπωνικό μοτέρ.

Δείτε ακόμα: Integra κυνηγάει Impreza στο Nürburgring (+video)

To αυτοκίνητο είναι εξελιγμένο από τη 7Mod και διαθέτει σειρά βελτιώσεων. Μεγαλύτερη τουρμπίνα, ολόσωμο σετ εξάτμισης, μπεκ υψηλής παροχής, μεγαλύτερο intercooler και άγραφος εγκέφαλος, αναλαμβάνουν να στείλουν την ιπποδύναμη σε πρωτόγνωρα επίπεδα για Civic Type R τελευταίας γενιάς. Και το δυναμόμετρο, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης: Honda S2000 «γαζώνει» στις 9.000 σ.α.λ. (+videos)

Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.996 κ.εκ. αποδίδει πλέον 511 ίππους και 613 Nm ροπής! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και δείγμα του πόσο δυνατό είναι το εν λόγω Type R, αρκεί να αναφέρουμε πως ο twinturbo V6 των 3.5 λίτρων του NSX παράγει 507 ίππους και 550 Nm ροπής (581 άλογα και 645 Nm ροπής με τη συνδρομή των τριών ηλεκτροκινητήρων).

Get it on Google Play Download on the App Store