Honda S2000 «γαζώνει» στις 9.000 σ.α.λ. (+videos)

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που παρουσιάστηκε το Honda S2000, όμως συνεχίζει να μένει για πάντα νέο, όχι μόνο στις καρδιές μας, αλλά και από πλευράς σχεδιασμού και επιδόσεων.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές των νέων αξεσουάρ του Honda S2000

Το μοναδικό του ντιζάιν έχει παραμείνει αγέραστο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αν έβγαινε τώρα ακριβώς το ίδιο, πάλι θα εντυπωσίαζε με την πολύ άγρια, αλλά δίχως ακρότητες εμφάνισή του και το πολύ «προχωρημένο» εσωτερικό του. Το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, τα ελάχιστα χειριστήρια, η μινιμάλ αισθητική και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, είναι ορισμένα στοιχεία που εξοπλίζουν τα σημερινά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Οδηγός Honda S2000 σώθηκε λόγω Gran Turismo!

Ακόμα έχει μείνει χαραγμένος στα αυτιά μας ο απίστευτος ήχος που έβγαζε ο 2λιτρος κινητήρας, η περίσσια άνεση που ανέβαζε στροφές και έφτανε τις 9.000 σ.α.λ. και η φοβερή αίσθηση που μετέφερε στην οδήγηση. Τιμόνι «ξυράφι», απίστευτος στις αλλαγές επιλογέας ταχυτήτων, αλλά και υπερστροφή που ερχόταν απότομα και ήθελε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.

Δείτε ακόμη: Η ιστορία του Honda S2000 από το «The Fast and the Furious» (+videos)

Ο 2.0 λτ. VTEC κινητήρας είχε απόδοση 240 ίππους στις 8.300 σ.α.λ. και ροπή 208 Nm στις 7.500 σ.α.λ. Επιτάχυνε το αμάξωμα των 1.270 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 240 χλμ./ώρα. Τι και αν στις χαμηλές στροφές δεν είχε δύναμη; Κανένα πρόβλημα. Και μόνο που έβλεπες να γεμίζει το στροφόμετρο μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. και να ακούς αυτή την υπέροχη μελωδία, δεν σε ένοιαζε τίποτε άλλο. Όταν άλλοι κινητήρες «τελείωναν» γύρω στις 6.000 σ.α.λ., το μοτέρ του S2000 τότε «ξύπναγε».

Απολαύστε το να επιταχύνει με δυνατή ένταση στα ηχεία:

Get it on Google Play Download on the App Store