BMW Alpina B4 S με τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα (+video)

Η Alpina εδώ και δεκαετίες συνεργάζεται στενά με την BMW και παρουσιάζει ειδικές εκδόσεις των βαυαρικών μοντέλων. Αυτό κάνει και τώρα με την δημιουργία της Alpina B4 S Edition 99.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένη BMW M550d με ροπή… φορτηγού!

Πρόκειται για μία ειδική έκδοση, περιορισμένης παραγωγής της BMW 440i, η οποία έχει αρκετές αισθητικές αλλαγές αλλά και μηχανικές, αφού η ιπποδύναμή της είναι αυξημένη. Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι.

Η BMW Alpina B4 S Edition 99 θα κατασκευαστεί σε συνολικά 99 μονάδες, Coupe όσο και ως Convertible. Όλες τους θα εφοδιάζονται με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, σπόιλερ στο πλάι και ζάντες 20 ιντσών. Αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, το οποίο θα έχει μπάκετ καθίσματα με το λογότυπο της Alpina ανάγλυφο, νέες ενθέσεις στο ταμπλό και στο πάνελ των θυρών, αλλαγμένα πεντάλ και δερμάτινες επενδύσεις.

Εκτός από τις παραπάνω αισθητικές αλλαγές η BMW Alpina B4 S Edition 99 θα έχει διαφοροποιήσεις στην ανάρτηση, η οποία θα την κρατά πιο χαμηλά στο έδαφος, ενώ το μοτέρ της θα αποδίδει 452 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 680 Nm ροπής από τις 3.000 έως τις 4.500 σ.α.λ.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη BMW M2 Competition 540 ίππων και ξεχνάς τη Μ3

Οι επιδόσεις της, σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο είναι καταιγιστικές. Στην τετρακίνητη έκδοσή της θα χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα. Η πισωκίνητη έκδοση θα κάνει την ίδια δοκιμασία σε 4,2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να είναι στα 306 χλμ./ώρα και στις δύο περιπτώσεις.


Get it on Google Play Download on the App Store