BMW X3 Μ 635 ίππων επισκιάζει ακόμα και τη M5

H X3 δεν βγαίνει συχνά από τη σκιά των υπολοίπων BMW M. Λογικό, καθώς μιλάμε για κατασκευές όπως οι M3 και M5 Competition. Η συγκεκριμένη πάντως, καταφέρνει να επισκιάσει και τις δύο.

Υπεύθυνος για αυτό, ο βελτιωτικός οίκος Manhart. Οι Γερμανοί πήραν την X3 M Competition, τις έβαλαν μπλε ματ μεμβράνες και ασημί αυτοκόλλητα, διακριτικό body kit από ανθρακονήματα (splitter, ποδιές, διαχύτης), 22άρες ζάντες της Alpina (με ελαστικά 255/35 εμπρός-295/30 πίσω) και ελατήρια χαμηλώματος της H&R, βελτιώνοντας τόσο την εμφάνιση όσο και το στήσιμο. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ανάλογα διακριτικές, με φιλέτα ανθρακονημάτων και τα σήματα της εταιρίας.

Η Manhart έδωσε μεγαλύτερη βάση στα δρώμενα υπό του καπό, αναβαθμίζοντας τον 3.0 twinturbo εν σειρά εξακύλινδρο με νέα ECU και εξάτμιση. Η απόδοση πλέον φτάνει τα 635 άλογα και 785 Nm, παρουσιάζοντας αύξηση 126 ίππων και 135 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο. Η MH3 600, όπως ονομάζεται, ξεπερνάει σε ισχύ ακόμα και τη M5 Competition, χάνοντας παρά 1 ίππο την ισοφάριση της CS – που τυγχάνει να είναι η ισχυρότερη BMW παραγωγής όλων των εποχών! Οι μάστορες από το Βούπερταλ δεν ανακοινώνουν επιδόσεις, αλλά δεν τίθεται θέμα πως τα 3,8 δλ. της εργοστασιακής αποτελούν παρελθόν, όπως και ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα.

Μια δεκάδα MH3 600 θα κατασκευαστούν, όλες κι όλες, με τιμή εκκίνησης στη Γερμανία τις 118.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store